Akillerin en hızlısı D. Anadolu grubu

Akillerin en hızlısı D. Anadolu grubu
Çözüm sürecini vatandaşlara anlatmak için kollarını sıvayan Akil İnsanlar Heyeti'nin çalışma programı ve yol haritası şekillendi. Heyet üyeleri,...


Çözüm sürecini vatandaşlara anlatmak için kollarını sıvayan Akil İnsanlar Heyeti'nin çalışma programı ve yol haritası şekillendi. Heyet üyeleri, gidecekleri ilin kanaat önderleri, STK temsilcileri, yerel yönetici ve kamu görevlilerinden akil insanlar grubu oluşturacak. Bu grupla bir araya gelinerek kentin nabzı tutulacak

Çözüm sürecinde oluşturulan Akil İnsanlar Heyeti'nin çalışma programı ve yol haritası şekillenmeye başladı. 7 bölgede görev yapacak 63 kişi, üç gün içinde bir araya gelerek bölgelerindeki il toplantılarını masaya yatıracak.

Bölge başkanları ve başkanvekillerinin öncülüğünde bir araya gelecek olan 9 kişilik gruplar, öncelikli olarak kendi aralarında gidilecek illeri paylaşacak. Bölge sekreteri, yapılacak toplantılarda karara bağlanan hususları kayıt altına alacak. Toplantılara ihtiyaç durumuna göre, lojistik destek verecek olan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı'ndan birer yetkili katılacak.

GİTMEDEN NABIZ ÖLÇECEKLER

Heyet içinde belirlenen il sorumluları, toplantılar öncesi o ilin önde gelen temsilcileriyle temasa geçerek ilin kanaat önderleri, STK yöneticileri, oda başkanları, kamu görevlileri, yerel yöneticileri ve yerel gazetecileri, sanatçılarından oluşan küçük bir akil insanlar grubunun oluşmasını sağlayacak. İllerdeki geniş katılımlı toplantılar öncesinde o ilin akil insanlar grubuyla bir araya gelinerek ilin nabzı tutulacak.

ÇALIŞMA İKİ AYDA BİTİRİLECEK

Daha sonra bölge başkanı, başkanvekili, sekreteri, il sorumlusu ve üyelerinin yer aldığı 9 kişilik Akil İnsanlar Heyeti, bölge heyetinin yer alacağı çözüm sürecini değerlendirme toplantıları gerçekleşecek. Toplantılarda, karşılıklı görüş alışverişinde bulunularak illerde daha önce belli konular üzerinde çalışan temsilcilerin varsa ellerinde çalışma raporlarını heyet alacak. Büyük illerden başlatılacak toplantılarda sürenin de kısa olması nedeniyle gerekirse komşu küçük illerin toplantıları birleştirilecek ve büyük illerdeki toplantılara dahil edilecek. Heyetlerin görüşme ve toplantı trafiğini tamamlamalarının ardından raporlama çalışmasına geçilecek. Akil insanlar görev yapacakları 2 ayın 45 gününü toplantılarla son 15 gününü ise raporlama çalışmalarıyla geçirecek.

İL TEMSİLCİLERİ DÜŞÜNCELERİNİ MECLİS'TE DİLE GETİRECEK

Heyetlerin İstanbul ve Ankara'da yapacağı merkezi durum değerlendirme toplantılarını Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı, illerde yapacakları süreç toplantılarını ise ilgili valilikler düzenleyecek. Bölge toplantılarındaki görüşmelerde önemli çalışmalarda bulunmuş kişiler Ankara'ya davet edilecek. Meclis'te kurulması beklenen Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu da Akiller Heyeti'nden gelecek önerileri değerlendirerek Ankara'ya gelecek il temsilcilerini Meclis'te ağırlayarak görüşlerini dinleyecek. Akiller heyetinin yaptığı çalışmanın sonuçları bu şekilde Komisyona da aksettirilecek.

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Akil İnsanlar Heyeti'nin bölgelerde gerçekleştireceği toplantılar için heyet içinde yer alan sendika, odalar ve meslek birliklerinin finansman desteğinde bulunacağını aktardı. Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'na bu konuda destek verileceğini bildirdi.

En hızlısı Doğu Anadolu

7 bölgeye ayrılan Akil İnsanlar Heyeti'nden en hızlısı Doğu Anadolu Bölgesi grubu çıktı. Kendi aralarında ilk toplantıyı yarın Can Paker ve Sibel Eraslan başkanlığında gerçekleştirecek Doğu Anadolu Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti, toplantıların ilk startını bölgenin önemli şehirlerinden Van'da verecek. Pazar günü gerçekleştirilecek toplantıda, bölgedeki 14 ilde gerçekleştirilecek toplantılarla ilgili olarak il valileri, belediye başkanları ve STK'lar ile temasa geçilmesinin kararlaştırılacağı öğrenildi. Toplantıda, bölgede yer alan 14 il, Akiller heyeti üyelerince paylaştırılacak. Doğu Anadolu Bölgesi Akiller Grubu üyesi Abdurrahman Kurt, 'Toplantılara Van'dan başlamayı düşünüyoruz. Heyetimiz illeri kendi aralarında paylaşacak. Her ilin bir akil sorumlusu olacak. Bu sorumlu, illerde yapılacak toplantıların organizasyonu ve toplantıya katılacakların belirlenmesiyle yakından ilgilenecek. İllerde de konuya duyarlı temsilcilerin katılımlarıyla birer akil insanlar grubu oluşturulacak. Gerekirse bu gruplar, Meclis'e davet edilecek ve Çözüm Sürecini Değerlendirme Komisyonu'na bilgi verecek' dedi. Diğer bölgelerin ise pazartesi gününden itibaren buluşup çalışmalarını organize edeceği öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.