Akçatekir EKKK Kuruldu…

Akçatekir EKKK Kuruldu…
 Pozantı ilçesinde kurulan akçatekir esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatifi’nin (EKKK)  ilk genel kurulunda kurucu başkan mehmet kılınçkaya’nın...

 

Pozantı ilçesinde kurulan akçatekir esnaf ve sanatkârlar kredi ve kefalet kooperatifi’nin (EKKK)  ilk genel kurulunda kurucu başkan mehmet kılınçkaya’nın yönetim ve denetim kurulu,  ortaklardan tam destek alarak göreve seçildi.

 

ADANA- Adana’nın Pozantı ilçesinde yeni kurulan Akçatekir Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin (EKKK) ilk olağan genel kurulunda kurucu Başkan Mehmet Kılınçkaya’nın yönetim ve denetim kurulu, ortakların oybirliğiyle göreve seçildiler…

 

Akçatekir Arısoy Restaurant’ta gerçekleştirilen genel kurul, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Temsilcileri Mehmet Tanrıverdi  ve Yavuz Uğur’un salonda yeterli çoğunluğun bulunduğu yolundaki oluru ile başladı. Genel kurulda,  divan başkanlığına, verilen teklifin oy birliğiyle kabulü üzerine TESKOMB Yönetim Kurulu Üyesi ve EKKKK Güney Bölge Birliği Başkanı Kazım Barışık, yardımcılıklarına da Birlik Başkan Vekili Muhammet Yalçın ve kooperatif ortağı Hasan Altunsu seçildiler.

 

Divan Başkanı Kazım Barışık, genel kurulun hayırlı ve uğurlu olmasını dileyerek, gündem gereği salonda bulunanları saygı duruşuna davet etti, ardından birlikte İstiklal Marşımız okundu. Daha sonra kürsüye gelen Akçatekir Belediyesi Eski Başkanı ve Akçatekir EKKK Başkanı Mehmet Kılınçkaya,  geçen yıl Ağustos ayında başlayan yeni kooperatif kurma çabalarının, bugün nihayete ermesiyle büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.

Başkan Kılınçkaya, “Bu kooperatif önce Allah’ın sonra da Birlik Başkanımız Sayın Kazım Barışık’ın yardımı ve ortaklarımızın destekleriyle kurulmuştur. Emeği geçen ve destek veren tüm dostlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum. Allah utandırmasın. İnşallah, bu kooperatif Pozantı esnaf ve sanatkârlarına büyük faydalar sağlayacak”dedi.

 

Daha sonra kooperatif kuruluş amacı ve raporları okunup, oylandı. Ardından Mehmet Kılınçkaya başkanlığındaki Arif Avcu ve Ahmet Fıldırat’tan oluşan yönetim kurulu ile Mustafa Kırım ve Sefa Akkaya’dan oluşan denetim kurulu üyeleri, ayrı ayrı oylamaya sonuldu, ortaklardan her iki listeyi de oybirliğiyle kabul edince, Başkan Kılınçkaya ve ekibi tam destek alarak hizmet için yola koyulmuş oldu. 

 

Akçatekir EKKK 1.Olağan Genel Kurulu’na, Birlik Başkanı Kazım Barışık, Başkan Vekili Muhammet Yalçın’ın yanı sıra, Pozantı Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Yunus Aytekin, Birlik Yönetim Kurul Üyeleri, Mersin Tarsus EKKK Başkanı Mahmut Şahin, Osmaniye Düziçi EKKK Başkanı Bahtiyar Namlı, Osmaniye Bahçe EKKK Başkanı Mustafa Adanır, Adana Toroslar EKKK Başkanı Hacı Ahmet Göçer ile 60’ı aşkın kooperatif ortağı katıldı.

 

adanapost.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.