AK Parti'nin aday gösterdiği genel başkan?

AK Parti'nin aday gösterdiği genel başkan?
AK Parti aslında seçimlerde bir parti ile fiili ittifak yapmış oldu. AK Parti, 20 bine yakın gencin aktif şekilde örgütlendiği Güçlü Türkiye Partisi'nin...



AK Parti aslında seçimlerde bir parti ile fiili ittifak yapmış oldu. AK Parti, 20 bine yakın gencin aktif şekilde örgütlendiği Güçlü Türkiye Partisi'nin Genel Başkanı Tuna Bekleviç'i Edirne'den aday gösterdi.

AK Parti'nin Edirne'den 2. sıra adayı ilginç bir isim. Güçlü Türkiye Partisi Genel Başkanı Tuna Bekleviç, AK Parti'den aday gösterildi.

AK Parti aleyhine açılan kapatma davasındaki çıkışıyla gündeme gelen Bekleviç, kapatma halinde partisini AK Parti üyelerine açma teklifinde bulunmuştu.


SOn olarak bedelli ve tek tip askerlikle ilgili çıkışı ve Ermenistan sınırında gözaltına alınmasıyla adından söz ettiren Bekleviç, yaklaşık 20 bine yakın aktif üniversite öğrencisi gencin örgütlenmesiyle ayakta tuttuğu GTP'nin genel başkanlığını sessiz sedasız bırakarak AK Parti adayı oldu.


AK PARTİ'NİN SEÇİM İTTİFAKI


Bekleviç'in aday olması, AK Parti'nin GTP ile seçim ittifakı anlamına da geliyor.

Adaylığına ilişkin olarak bir açıklama yapan Tuna Bekleviç, Edirne'de güçlü bir liste oluştuğunu belirterek, "Tecrübe ve gençliği bir araya getiren liste oldu" dedi. 


Bekleviç Edirne'de fark yaratmaya çalışacaklarını ifade ederek, şunları söyledi: "Elimizden geleni yapacağız. Böyle uygun görülmüş. Edirne'de fark yaratmaya çalışacağız. Güçlü bir liste oldu. Sayın Başbakanımız Edirne için daha önce İstanbul İl Başkanlığı görevini de yapmış tecrübeli bir ismi ilk sıraya koydu. Bence bu liste Edirne için bir kazanç, kazanım olacak. 3. sırada Keşan'dan bir aday olması da bizim için bir şans. Bende elimden geleni yapacağım. Tecrübe ve gençliği bir araya getiren liste oldu. Bugüne kadar çalışmalarımız güzel geçti. Bundan sonra da teşkilat ve adaylar olarak elimizden geleni yapacağız."


2023'ÜN KİTABINI YAZDI


Bilgi Üniversitesi Ekonomi bölümünden mezun olan 34 yaşındaki Tuna Bekleviç, 2000'de Ekonomistler Platformu'nu kurdu. Kurduğu platform kısa surede 21 bin üyeye ulaştı. 2005'de Bilgi Üniversitesi mezunlar cemiyetini kurarak ilk dönem başkanlığını gerçekleştiren Bekleviç, 2006 yılı sonunda "daha fazla özgürlük ve daha fazla demokrasi" talebi ile Güçlü Türkiye Partisi'ni (GTP) kurdu. Partisi 33 şehirde teşkilatlanmasını tamamlamasına rağmen erken seçim kararı alınınca seçimlere giremedi. 2007 yılında 32 ülkeden 52 siyasi partinin dahil olduğu "Uluslararası Barış ve Demokrasi Forumu"nun (International Forum for Democracy and Peace) 3 yıl boyunca başkanlığına seçildi. Bekleviç, ulusal gazetelerde yayınlanan yazıları yanı sıra İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından 2004 yılında basılan "Kağızman Modeli" ve 2006 yılında basılan "2023" isimli kitapların da yazarıdır.

Haber 7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.