"AK Parti'den zalime dost olmaz"

"AK Parti'den zalime dost olmaz"
  Başbakan Davutoğlu, "Türkiye iltifatlar yağdıranlar, niye şimdi uluslararası alanda karşımıza geçiyor? Çünkü, AK Parti'den zalime dost...

 

 

Başbakan Davutoğlu, "Türkiye iltifatlar yağdıranlar, niye şimdi uluslararası alanda karşımıza geçiyor? Çünkü, AK Parti'den zalime dost olmaz" dedi

 

 

AFYONKARAHİSAR (AA) - Başbakan Davutoğlu, "Türkiye iltifatlar yağdıranlar, niye şimdi uluslararası alanda karşımıza geçiyor? Çünkü, AK Parti'den zalime dost olmaz" dedi.

 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Anıt Meydanı'nda düzenlenen mitinginde, Afyonkarahisar dendiğinde istiklal aşkıyla yüreğinin kıpır kıpır ettiğini belirterek, AK Parti'nin doğduğu kentin, kendilerini hiç bir zaman yalnız bırakmadığını aktardı.

 

Alandakilerin, "Afyon seninle gurur duyuyor" şeklindeki sloganı üzerine Davutoğlu, "Ben de Afyon'un her köşesiyle gurur duyuyorum. Enişte, baldızlarıyla, kayınbiraderleriyle gurur duymaz mı?" diye yanıt verdi.

 

Başbakan Davutoğlu,  "Yassıada'dan bütün Türkiye'ye mesaj verdim 14 Mayıs'ta; Yassıada'yı Adnan Menderes'in, sizin büyük bir güçle desteklediğiniz o demokrasi şehidinin yargılandığı Yassıada'yı 'Özgürlük ve Demokrasi Adası' yapıyoruz. Ta ki bir daha kimse bu memlekette demokrasiyi durdurmaya, Meclis'e kilit vurmaya kalkmasın" dedi.

 

Dün kendisinin "Adnan Menderes şehit edilirken, idama giderken CHP neredeydi?" diye sorduğu soruya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İnönü mektup yazmıştı" karşılığını verdiğini aktaran Davutoğlu, "Darbecilere mektup yazmayı iş zannediyorlar, iş. Biz darbecilere mektup yazmayız, onların karşısında dimdik, Afyonkarahisar'ın hisarı gibi dururuz. Mektup yazmışmış. Bir tek kelam etti mi? Çıktı mı meydana. 'Bu ülkenin başbakanını asamazsınız dediler mi?' Hayır" açıklamasını yaptı.

 

'Bunların zihni darbeyle meşgul'

 

Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na tekrar meydan okuduğunu belirterek, "Bana İnönü'nün yazdığı mektuptan bahsetmesin, çıksın bir mitingde '27 Mayıs darbesini lanetliyorum' desin. İşte meydan burada. 'Bir daha bu darbenin olmaması için ne gerekiyorsa yapalım' desin. Mesela bir çağrıda bulundum. Özgürlük ve Demokrasi Adası'nda 27 Mayıs'ta Meclis'i toplayalım, Yassıada'da demokrasi mesajı verelim. Desin ki 'Başbakan'a katılıyorum, orada hep beraber darbeye karşı duralım' desin. Diyemez, diyebilir mi? Neden diyemez? Çünkü, bunların zihni darbeyle meşgul" ifadesini kullandı. Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Şimdi de soruyor: 'Bizim İsrail'de niye Büyükelçimiz yok.' Bu dünyada yaşamıyor bu arkadaş galiba, başka bir yerde yaşıyor. Yani Mavi Marmara'dan haberi yok. Gazze'de katledilen çocuklardan haberi yok. Postallarla Mescid-i Aksa'ya giren o siyonistlerden haberi yok, dönüp bize soruyor, 'İsrail'de niye Büyükelçimiz yok' diyor. Behey gafil, biz Mescid-i Aksa'ya postallarla girenle dost olmayız. Sen ol. Herkese elçi gönderdin, Esed'in elini sıktın, İsrail'le sen dost ol, biz olmayız, olmayız.

 

'Şu CHP ile HDP'yi birleştirelim, Hesabı yekten soralım"

 

CHP'ye oy veren Afyonlu pek düşünmüyorum ama oy verenlere sesleniyorum. Diyor ki? 'İsrail'de niye Büyükelçimiz yok', öbür tarafta da HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, 'Kudüs, Yahudilerin kutsal mekanıdır' diyor. Ben söyledim, böyle zor oluyor, idare etmek zor oluyor. Şu CHP ile HDP'yi birleştirelim, CHDP olsun, eş başkanları da Kılıçdaroğlu ile Demirtaş olsun. Böyle karşımıza gelsinler değil mi? Hesabı yekten, birden soralım."

 

"One minute' diyen de bizim Cumhurbaşkanımızdı, İsrail'in bütün tuzaklarına rağmen Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda Filistin devleti tanınırken İslam dünyası adına, Filistin adına konuşan tek Dışişleri Bakanı da bendim" diyen Davutoğlu, şunları kaydetti:

 

"O gün herkes bir köşeye çekilmişti, dışişleri bakanları tatile çıkmıştı, İslam dünyasından bile kimse gitmemişti ama Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas o günü anlatırken bana 'hatıralarımı yazıyorum, hatıralarımda hiç unutmayacağım bir gün. Filistin devleti, üye olmayan statüyle üye devlet olarak tanındığında Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yanımda bir tek Türk Dışişleri Bakanı vardı' dedi. Hiçbir Arap ülkesinin, diğer ülkelerin temsilcileri yoktu. İsrail'i savunanlar vardı ama Filistin'i savunan tek devlet Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ydi. Onun için tuzak kuruyorlar. Daha önce övgüler dizenler, daha önce bazı yayınlarla Türkiye iltifatlar yağdıranlar, niye şimdi uluslararası alanda karşımıza geçiyor biliyor musunuz? Çünkü biliyorlar ki AK Parti'den zalime dost olmaz, biliyor ki AK Parti 'dünya 5'ten büyüktür' diyor. İşte aramızdaki fark bu."

 

Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye'de 17 milyon kişi 200 liranın altında yaşıyor" iddiasına ilişkin, "Ya bu sayı saymayı bilmiyor. 17 milyon kişi 200  liranın altında, 8 milyon kişi bin liranın altında. Toplam, neredeyse 30 milyon kişi. Nerede yaşıyor bu? Türkiye'de kişi başına düşen milli gelir, 10 bin 400 dolar. Öğren Kılıçdaroğlu" dedi.

 

Davutoğlu'nun "Afyonlular, istiklal ordusunun kıblegahı olan ve istiklal ordusunun harekat üssü olan Afyonlular, size sesleniyorum; 7 Haziran seçimlerinde bütün o mazlumlara Türkiye'den 'Merak etmeyin, biz burada oldukça Türkiye Cumhuriyeti Devleti sizin yanınızda olacak' diyecek misiniz?" sorusuna, mitinge katılanlar "evet" yanıtını verdi.

 

"Bunları sorun onlara. Bir de hesap sorun hesap"

 

Davutoğlu, 2002'de borç dilenen Türkiye'nin zaferden uzak olduğunu belirterek, alandakilerden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye, Afyona geldiğinde şu soruları yöneltmelerini istedi:

 

"Ey Bahçeli, senin Başbakan Yardımcısı olduğun Türkiye, o günlerde IMF'ye muhtaç mıydı değil miydi? IMF'den borç istiyor muydu, istemiyor muydu? Senin Başbakan Yardımcısı olduğun dönemlerde Orhun Anıtları, Kırım Tatarları, Gagavuz Türklerinin, Gökoğuz Türklerinin su kanalları, Kosova'daki Murat Hüdavendigar Türbesi, Budapeşte'deki Gül Baba Türbesi, sahipli miydi? Ona yardım ettin mi? Hiç ona elin değdi mi? O zaman senin Başbakan Yardımcısı olduğun Türkiye'de tankımızı kimden alıyorduk? Tankımız bozulduğunda kime tamir ettiriyorduk? İnsansız hava aracımız var mıydı? Uçağımız, helikopterimiz var mıydı? O dönemde hazinede memura verecek maaş var mıydı? Şu semalarda uçan ATAK helikopterlerini görmüyor musunuz? 2018'den sonra hizmete girecek Altay tanklarının projesini görmüyor musunuz? Zırhlı araçlarımızı, Türk semalarında terörle mücadele yapan insansız hava araçlarını yaptık mı?"

 

"Emeklimize de esnafımıza da çiftçimize de itibarı biz kazandırdık"

 

Muhalefetin söylediklerinin doğru olmadığını ifade eden Davutoğlu, şunları kaydetti:

 

"Kılıçdaroğlu'nun, eline bir kağıt vermişler, şu Amerika'dan gelen reklamcı mı verdi, kim verdi bilmiyorum, kampanyanın başından beri aynı şeyleri okuyor, hiç değiştirmiyor. 1 aydır neredeyse diyor ki 'Bin liranın altında maaş alan 8 milyon emekli var'. 2-3 gün önce söyledim, 'Kılıçdaroğlu, ya sayı saymayı bilmiyorsun ya da dayak yemedin. O dayağı kastetmiyorum ama. Geçmişte 'Türkiye'de eğer bin liranın altında yaşayan 8 milyon emekli varsa bunu ispat edersen ben bugün istifa edeceğim' dedim. Bugün sabah galiba Kahramanmaraş'ta yine aynı yalanı söylemiş. Seyyanen emeklilerimize verdiğimiz 100 liralardan sonra hele şu anda takriben 1 milyon civarında bin liranın altında var. Onlar da inşallah, buradan söylüyorum, emeklimize de esnafımıza da çiftçimize de itibarı da onuru da biz kazandırdık, biz kazandıracağız."

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.