AK Parti'de adaylık için final haftası?

AK Parti'de adaylık için final haftası?
Siyasette final heyecanı. 11 Nisan'da Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) verilmesi gereken milletvekili aday listeleri için gözler parti yönetimlerinde.Hakkı Kurban'ın...



Siyasette final heyecanı. 11 Nisan'da Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) verilmesi gereken milletvekili aday listeleri için gözler parti yönetimlerinde.

Hakkı Kurban'ın haberi

AK Parti'de, komisyonlar tarafından elemelerden geçirilen aday adayları, bu kez karar için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve kurmayları tarafından mercek altına alınacak.

Final haftasında, manifesto niteliğinde olacak Seçim Beyannamesi'ne son şekli verilirken, listelere giremeyecek olan milletvekilleri de ceylan derisi koltuklarla vedalaşacak.

Milletvekilleri ve il başkanları dışındaki 5 bin 507 aday adayı için temayül yoklaması yapan AK Parti yönetimi, ardından da mülakatlarla aday adaylarını elemeye başlamıştı. Seçilmeyi başaran isimler, il başkanları ve mevcut vekil listesiyle birlikte bu hafta Başbakan Erdoğan ve A Takımı'nın önünde olacak.

11 NİSAN ÖNCESİ ŞEKİLLENECEK

Erdoğan başkanlığındaki üst komisyon, aday adayları, mevcut milletvekilleri, il başkanları ve MYK kontenjanından gelecek vitrin isimlerle birlikte listeyi kesinleştirecek. İbrahim Tatlıses'ten Metin Şentürk'e, Ramiz Ongun'dan Hakan Şükür'e kadar ünlü isimlere kapıların açılması bekleniyor. Listeler, son gün olan 11 Nisan öncesi şekillenmiş olacak.

Nükleer santral Beyannamede

AK Parti'de 'Seçim Beyannamesi' çalışmaları bitme noktasına geldi. Hüseyin Çelik'in başında olduğu Medya ve Tanıtım Başkanlığı tarafından koordine edilen çalışmalara, seçim nedeniyle koltuklarını bırakan Binali Yıldırım, Beşir Atalay ve Sadullah Ergin de katıldı. Yeni anayasa ve 2023 yılı hedeflerinin damga vurduğu beyannameye, tartışmalara neden olan nükleer santral yapımının da gireceği ifade ediliyor.

AKŞAM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.