Ahmet Türk: Kürt sorunu seçimden önce çözülmeli?

Ahmet Türk: Kürt sorunu seçimden önce çözülmeli?
Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eş başkanları Ahmet Türk, "Kürt sorunu seçim öncesi çözülmeli." dedi.Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eş başkanları...

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eş başkanları Ahmet Türk, "Kürt sorunu seçim öncesi çözülmeli." dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) eş başkanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk demokratik özerklik projelerini anlatmak için Yüksekova'ya geldi. DTK eşbaşkanlarına, eski Milletvekili Esat Canan Yüksekova Belediye Başkanı Ruken Yetişkin ve BDP heyeti eşlik etti.

Türk, Cengiz Topel Caddesi'nde toplanan kalabalığa önce Kürtçe sonra Türkçe seslendi. Kürt sorununun seçim öncesi çözülmesini isteyen Türk, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de ifade ettiği gibi bu sorunu seçimlerden önce çözmeli." sözlerini kaydetti. Yüzlerce kişinin toplandığı alanda seslenen Ahmet Türk hükümete yüklendi: "Dün parlamentoda sizlerin sesi olmaya gittik, ama milletvekilliğimizi düşürdüler, zannettiler köşemize çekileceğiz fakat yanılıyorlar, biz her zaman meydanlarda olacağız. Kürt halkının özgürlüğü için var gücümüzle mücadele edeceğiz, çaba göstereceğiz."

Türk, Öcalan'ın bu süreçte silahların susturulmasının Kürt sorununu demokratik bir şekilde çözümü için fırsat oluşturduğunu savunarak, "Bu fırsatı kullanıp çözüm için adım atılmalı, artık Kürtler özgürce yaşamak istiyor. Bugün yok olmuş farklı diller araştırılırken 20 milyon Kürdün dilini, kültürünü yok saymak ayıptır, günahtır diyorum. Bunları söylerken Türkiye'yi ayrıştırma yönelik bir şey söylemiyoruz özgür insan yaratma özgür birey ve özgür toplum yaratma adına önemli bir süreçtir. Bu süreci çok iyi değerlendirmeleri gerekmektedir." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.