Ahmedinejad'dan dünyaya Sakine çağrısı?

Ahmedinejad'dan dünyaya Sakine çağrısı?
 İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, dünya kamuoyuna seslenerek, "ABD'de idama mahkum edilen 53 kadın var. Neden ABD'den bu kadınları affetmesini...

 

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, dünya kamuoyuna seslenerek, "ABD'de idama mahkum edilen 53 kadın var. Neden ABD'den bu kadınları affetmesini istemiyorsunuz?" diye sordu.

AHMEDİNEJAD: NATO, İRAN İÇİN TEHLİKE DEĞİL

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlediği basın toplantısında, zina suçlamasıyla recm cezasına çarptırılan İranlı Sakine Muhammed Aştiyani hakkındaki soruları yanıtladı.

Ahmedinejad, "Bu dava halen soruşturma altında. Bu konuyu inceleyen makamlar işlerinin ehli insanlar. Bu konu hakkında doğru kararı vereceklerdir" diye konuştu. 

Aştiyani'nin cezasının kaldırılması için yapılan uluslararası çağrılar hakkında görüşü sorulan İran lideri, "O zaman ben de kendi çağrımı yapmak istiyorum. ABD'de idama mahkum edilen 53 kadın var. Neden tüm dünya bu kadınların affedilmesi için istekte bulunmuyor? Bu kadınların listesini de verdik. Ama medya onların elinde ve bu yüzden bu konunun üzerine gitmiyorlar" ifadesini kullandı.

İki çocuk annesi Aştiyani, kocasının ölümünden sonra iki kişiyle birlikte olduğu gerekçesiyle 2006'da recm cezasına çarptırılmıştı.

Kocasını öldürmekle de suçlanan Aştiyani'ye verilen recm cezası, başta ABD ve İngiltere olmak üzere uluslararası toplumun büyük tepkisini çekmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.