AGİD, 6 ülkeden 110 işadamını Adana'ya getiriyor...

AGİD, 6 ülkeden 110 işadamını Adana'ya getiriyor...
Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD), 6 ülkeden 110 işadamını Adana'ya getiriyor. Yabancı işadamları, Hilton Oteli'nde düzenlenecek programda...

Anadolu Girişimci İşadamları Derneği (AGİD), 6 ülkeden 110 işadamını Adana'ya getiriyor. Yabancı işadamları, Hilton Oteli'nde düzenlenecek programda Adanalı işadamlarıyla ikili görüşmeler yapacak.

Yabancı işadamlarının, Adana'nın tarihi ve kültürel yerlerini de gezeceğini belirten AGİD Başkanı Ahmet Coşkun, yurtdışından gelen misafirler için kentteki işadamlarının otelde stant açabileceklerini söyledi.

Başkan Coşkun, "TUSKON Dünya Dış Ticaret Köprüsü Programı'nda Türk işadamları ile ikili görüşmeler yapmak için İstanbul'a gelen 2 bin 200 yabancı işadamının 110'unu, 18 Haziran Cuma günü Hilton Oteli'nde düzenleyeceğimiz etkinlikle buradaki işadamlarımızla buluşturacağız. Sabah kahvaltısını 700'e yakın Adana merkez ve çevre il ve ilçelerden gelen işadamlarıyla birlikte yapacak olan misafirlerimiz, aynı yerde düzenleyeceğimiz mini fuar etkinliğiyle ikili görüşmeler yapacak. Bu görüşmelerde tercüman desteği de vereceğiz. İsteyen işadamlarımız stantlarında ürünlerini de sergileyebilecek. Bu tür organizasyonları işadamlarımızın dış pazara açılmalarını sağlamak ve kentimizin ekonomisine katkı koymak için düzenliyoruz." şeklinde konuştu.

İşadamlarının sektörleri hakkında bilgi de veren Başkan Coşkun, "Bu yıl ağırlayacağımız işadamları sektörleri oldukça çeşitli. Hazır giyim, tarım, gıda, içecek, elektrik elektronik, bilgisayar, otomotiv, makine aksamı ve parçaları, paketleme, kağıt, inşaat, emlak, sağlık, medikal, deri ürünleri, kimyasallar, mücevherat, değerli taşlar gibi alanlarda faaliyet gösteriyor." diye konuştu.

110 işadamı ile aynı anda görüşme fırsatı bulacaklarını da belirten Başkan Coşkun, "Kongo'dan 8, Kamerun'dan 40, Demokratik Kongo'dan 22, Arjantin'den 10, Paraguay'dan 10 ve Bangladeş'ten 20 olmak üzere 110 işadamı kentimize gelerek ticaretin yanında tarihi ve kültürel mekanlarımızı da gezme fırsatı bulacak. Ayrıca Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren fabrikaları da gezerek teknolojimizi görme fırsatı bulacaklar." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.