Adnan Menderes Havalimanı'na ABD'den çevreci sertifika

Adnan Menderes Havalimanı'na ABD'den çevreci sertifika
  İSTANBUL (AA) - TAV Havalimanları tarafından inşa edilen ve işletilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali'ne, ABD Yeşil...

 

 

İSTANBUL (AA) - TAV Havalimanları tarafından inşa edilen ve işletilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali'ne, ABD Yeşil Binalar Konseyi (USGBC) tarafından Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik Sertifikası (LEED) verildi.

 

TAV İnşaat açıklamasına göre, TAV Havalimanları tarafından işletilen, tasarımı ve inşaatı TAV İnşaat tarafından gerçekleştirilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç Hatlar Terminali, USGBC'nin LEED Gümüş Sertifikası'nı almaya hak kazandı.

 

Çevre dostu yapısı ve uygulamalarıyla öne çıkan İç Hatlar Terminali, Türkiye'nin ilk LEED sertifikası alan havalimanı terminali oldu ve LEED'e sahip dünyadaki 10 havalimanı terminal binası arasına girdi.

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV İnşaat Genel Müdürü Ümit Kazak, TAV olarak, sürdürülebilirlik ve çevrenin korunmasını gelecek kuşaklara olan sorumluluklarının gereği olarak gördüklerini belirtti. Kazak, şunları kaydetti:

 

"Söz konusu terminal binasının inşaatını, LEED sertifikasyonunun bir parçası olacak şekilde çevresel sürdürülebilirliği etkin bir şekilde ele alarak gerçekleştirdik. Çalışmalarımızın bu konuda dünyanın en saygın kuruluşu olan USGBC tarafından verilen LEED Gümüş sertifikasyonuyla sonuçlanmasından mutluluk duyuyoruz.

 

TAV İnşaat olarak daha önce de Suudi Arabistan'ın ilk özelleştirme projesi olan Medine Havalimanı Terminal Binası ile LEED Altın Sertifikası'na layık görülmüştük. En yeni çevreci teknolojileri kullanarak projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.