Adem Özköse: Erdoğan'a hakaret ettiler

Adem Özköse: Erdoğan'a hakaret ettiler
Suriye'de kaçırılan ve 70 gün boyunca Esad güçlerinin elinde tutulan Gazeteci Adem Özköse yaşadıklarını Ülke TV canlı yayınında anlattı.Ülke'de...



Suriye'de kaçırılan ve 70 gün boyunca Esad güçlerinin elinde tutulan Gazeteci Adem Özköse yaşadıklarını Ülke TV canlı yayınında anlattı.



Ülke'de Bu Gece programında İlker Uykal'ın sorularını yanıtlayan Adem Özköse, izlediği bir belgeselden etkilenerek Suriye'ye gitmeye karar verdiğini, bu ülkede yaşananları dünyaya duyurmayı amaçladığını söyledi.

Kaçırıldıktan hemen sonra iki farklı grup tarafından rehin tutulduklarını söyleyen Özköse, bulundukları odadan tuvalete giderken bile kendilerine silah doğrultulduğunu anlattı.

11 gün sonra Suriye polisine teslim edildiklerini belirten Adem Özköse şunları söyledi: "3 tane tank, 3 tane zırhlı araç, ortada biz yolculuk yapmaya başladık. Bizi götüren arabada 6-7 tane silahlı adam vardı. Götürüldüğümüz karargahta Türk olduğumuzu öğrendiklerinde hakaret etmeye başladılar. Özellikle başbakanımıza, dışişleri bakanımıza..."

Askeri helikopterle 1 saate yakın yolculuk yaptıklarını anlatan Özköse, kendilerini yeraltında bir cezaevinde tek kişilik hücreye koyduklarını söyledi. İlk gün ayakkabılarını yastık yaparak uyuduğunu anlatan Adem Özköse, askerlerle iletişim kuramadıklarını, sürekli hakarete uğradıklarını belirtti.

'Siz buraya yardım koridoru açmak için gözlem yapmaya geldiniz? Türk istihbaratı adına geldiniz? gibi ithamlarla karşılaştıklarını anlatan Adem Özköse, Suriyeli askerlerin kendilerine "Bizim elimizde değilsiniz. Sizi kaybedebiliriz." dediklerini söyledi. Adem Özköse nasıl kurtarıldıklarına dair perde arkasında neler yaşandığına dair bilgisinin olmadığını söyledi.

Neden işkence yapmadılar?

'Ben de onu anlamadım. Bir tane asker "ölene kadar seni döveceğiz" dedi. Dövmek istiyorlar, işkence yapmak istiyorlar. Bir şey bunları engelliyor. Tabi biz Türkiye'de bu kadar kamuoyu oluştuğunu bilmiyoruz.

Kenan Çamurcu çok ciddiye aldığım bir insan değil!

Adem Özköse kendilerine ajan oldukları yönünde yapılan eleştirilere, özellikle Kenan Çamurcu'nun twitter üzerinden dile getirdiği iddialara canlı yayında cevap verdi:

"Kenan Çamurcu aynı durumda olsaydı inanın ailesine çocuklarına kavuşması için en fazla çaba gösteren insanlardan birisi ben olurdum. Uğraşırdım elimden geldiği kadar. Biz alınmışız, öldürüleceğiz belki. Çocuklarımız, ailemiz bizi görmeyecek bir daha. Hiç bir şekilde ciddiye aldığım bir insan olmamasına rağmen onun kurtarılması için en fazla uğraşanlardan biri olurdum. Kime güvendik? Allah'a güvendik. Biz inançlı insanlarız. Oradaki insanların acılarını, yaşadıklarını dünyaya göstermeye çalışan bir insanım. Bunu amaçladım."

Kaynak: Haber7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.