Adanalı Milli Yüzücülerden Bozdoğan’a Destek

Adanalı Milli Yüzücülerden Bozdoğan’a Destek
Yüzme Federasyonu’nun 4. Olağan Genel Kurulu 6 Kasım Pazar günü Ankara’da gerçekleştirilecek.

Ankara’da Möverpick Otel’de gerçekleştirilecek genel kurulda Mevcut Başkan Yrd. Doç. Dr. Ahmet Bozdoğan ile Doç. Dr. Aydın Karakuzu  aday oldu.  Kongrede 223 delege oy kullanacak.

Adanalı milli ve rekortmen yüzücüler Adanalı Ahmet Bozdoğan’a destek vermek için Ankara’ya gittiler. Kendi döneminde Manş Denizi’ni  9 saat 2 dakika da geçmesiyle tanınan milli yüzücü ve sutopucu Erdal Acet,  yaptığı açıklamada Ahmet Bozdoğan’ın 2 dönemdir başarılı federasyon başkanlığı yaptığını, 300’ün üzerinde rekorların kırıldığını, Kısa Kulvar Dünya Şampiyonası’nın ilk kez Türkiye’de gerçekleştiğini söyledi.

Türk yüzücülerin tarihimizde ilk kez gençlerde dünya rekoru kırdıklarını ifade eden Acet,  Ahmet Bozdoğan’ın bir çok ilkleri gerçekleştirdiğini belirterek, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Emre Sakçı ile Viktoria Zeynep Güneş tarihimizde ilk kez Ahmet Bozdoğan’ın başkanlığı döneminde gençlerde dünya rekoru kırmayı başardılar. Tarihimizde Akdeniz oyunlarında toplam 9 madalya kazanmışken,  2013 Mersin Akdeniz Oyunları’nda toplam 10 madalya kazanıldı. Ayrıca, Zeynep Güneş tarihimizde ilk kez 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda yarı final yüzmeyi başardı.  Şayet Zeynep normal derecesini yüzseydi  Rio’dan madalya ile dönebilirdik. Hakem ve antrenör eğitimine büyük önem verildi.  6 merkezde bulunan Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi  (TOHM) sayesinde geleceğin Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonları yetişiyor. Yüzme’nin gelişmesi, Avrupa ve dünya standartlarını yakalaması için ayrıca başlatılan projelerin tamamlanması için Ahmet Bozdoğan’ın yeniden başkan olmasını arzuluyoruz. Yüzme ile ilgili 5 bilimsel kitabı bulunan takım arkadaşım akademisyen  Ahmet Bozdoğan yüzmeye prestij kazandırdı.”

Bu arada, Adana’dan 5 delege oy kullanacak.     

 

Kaynak:adanapost

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.