Adana’dan ‘Oyun Birlikte, Hayat Birlikte’ sesleri yükseldi

Adana’dan ‘Oyun Birlikte, Hayat Birlikte’ sesleri yükseldi
Çukurova Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları ‘özel’ ve partner sporcuları bir araya getirdi

Adana’dan ‘Oyun Birlikte, Hayat Birlikte’ sesleri yükseldi

Özel eğitim gereksinimi olan bireyleri spor aracılığıyla sosyal hayatın içine katmayı hedefleyen Özel Olimpiyatlar Türkiye ile Çukurova Üniversitesi’nin iş birliğiyle düzenlenen “Çukurova Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları”, 160 özel ve partner sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

cu-1-019.jpg

Dünyanın en yaygın sivil toplum kuruluşu ve en büyük amatör spor organizasyonlarından biri olan Special Olympics’in bir parçası olarak faaliyet gösteren Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyler için düzenlediği etkinliklerine Çukurova Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları ile devam etti.

 

Çukurova Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirilen oyunlara 4 ilden 21 farklı özel eğitim kurumu katıldı. Oyunlarda, 160 özel ve partner sporcu, 4 farklı branşta performans sergiledi. Karma basketbol, karma bocce, atletizm ve yüzmede mücadele eden sporcular birlikte vakit geçirmenin ve madalya kazanmanın mutluluğunu yaşadı. İlk defa Suriyeli Mültecilerin bulunduğu bir eğitim kurumu partner sporcularıyla oyunlara dahil oldu. Mülteci sporcuların oyunlara katılmasıyla tüm Türkiye’ye Özel Olimpiyatlar Türkiye ailesinin genişlediği mesajı verildi.

 

Özel sporcuları antrenman, müsabaka, sosyal etkinliklerde bir araya getirmeyi hedefleyen Çukurova Üniversitesi Özel Olimpiyatlar Bölge Oyunları’nda tüm sporcular oyunlar öncesi diş ve kulak branşında sağlık taramasından geçirildi.

 

Civelek: “Hayat birlikte, oyun birlikte seslerini duymaya devam edeceğiz”

Özel Olimpiyatlar Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Civelek, oyunlara ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Adana’da olmaktan, çocuklarımızın yaşıtlarıyla kaynaştıkları, birlikte yarışıp yine birlikte kazanmanın mutluluğunu yaşadıkları bu güzel ortam yaratmaktan dolayı çok mutluyuz. Özel Olimpiyatlar Türkiye Ailesi’ni her geçen gün daha da büyütüyoruz, daha çok özel ve partner sporcuyla bir araya geliyoruz. ‘Oyun Birlikte, Hayat Birlikte’ seslerinin yükselerek devam edeceğine inanıyoruz. Çünkü hepimizin tek bir amacı var; onlar hakkındaki önyargıları yıkıp aslında aralarında hiç fark olmadığını ve kendilerine fırsat verildiği takdirde hayatı ve oyunu nasıl birlikte güzelleştirdiklerini göstermek. Çukurova Üniversitesi iş birliğiyle gerçekleştirdiğimiz oyunlarda da özel sporcularımız bunu kanıtladı.”

 

Açılış töreninde konuşmasını gerçekleştiren Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr Sadi Kurdak: Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin çalışmalarını yakından ilgi ile takip ettiklerini belirterek, “Özel çocuklarımızı, ailelerini ve Özel Olimpiyatlar Türkiye gönüllülerini üniversitemizde ağırlamaktan mutluluk duyduk. Özel ve partner sporcuların müsabakaları büyük coşkuyla gerçekleşti.” diye konuştu.

 

Özel Olimpiyatlar Türkiye Hakkında

Temelleri 1982 yılında Sakıp Sabancı ve Prof. Dr. Hıfzı Özcan’ın önderliğinde atılan Özel Olimpiyatlar Türkiye, tüm dünyada 170 ülkeye yayılmış 225 kurumu kanalıyla, 4,4 milyon kişiye ulaşan Uluslararası Özel Olimpiyatlar’ın (Special Olympics) Türkiye’deki tek kuruluşudur. Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyleri, diğer bireylerle bir araya getirip, çeşitli spor dallarında düzenli eğitim ve yarışma olanakları sağlamaktadır. Bu şekilde özel sporcuların fizik kondisyonlarını, motor becerilerini ve yeteneklerini geliştirmelerine, cesaretlerini sergilemelerine, başarılarının mutluluğunu yaşamalarına, toplum ile ilişkilerini güçlendirmelerine yardımcı olmayı ve sosyal hayata katılımlarını artırmayı hedeflemektedir.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.