Adana’da yüreğimiz yandı!

Adana’da yüreğimiz yandı!
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Adana’da meydana gelen yurt yangınıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamasında, 12 öğrencinin öldüğünü, 22 öğrencinin de hastanede tedavi altına alındığını belirten Taşkın,

,ölenlere Allah’tan rahmet, yaralı öğrencilere acil şifalar dilerken, acılı ailelere ve millete baş sağlığında bulundu.

Taşkın, yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Adana’nın Aladağ ilçesinde özel bir işletmeye ait kız öğrenci yurdunda dün akşam saatlerinde çıkan yangında bir facia yaşandı. Hatırlanacağı gibi daha önce de Konya’da bir yurt çökmüş ve çok sayıda çocuk hayatını kaybetmişti. O zaman da gerekli önlemlerin alınmasını istemiştik. Görüldüğü gibi facialardan ders alınmıyor. Çocuklarımız çeşitli cemaat ve kazanç peşinde koşan kişi ve grupların elinde heba ediliyor. Çocuklarımız vicdansızların elinde kurban ediliyor. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımız perişan ediliyor. Bunu hangi vicdan kabul edebilir? 

Yangının ilk saatlerinden itibaren yapılan açıklamalar kanımızı dondurdu. 3 katlı binanın 2. Katı tamamen halıfleks ile döşenmiş. 2. Katından itibaren lambir döşeli olduğu, pencerelerin de PVC kaplı olduğu ifade edildi. Bu döşemeler bir yangın anında söndürülmesi çok zor olan malzemelerdir. Buna neden izin verildi? Buna kim göz yumdu? Her facianın ardından vah tuh etmek, Allah’tan rahmet dilemek ölenleri geri getirmediği gibi, yakınlarının da acısını dinmiyor. Yapılması gereken; sonradan pişmanlık ve acı yaşamamak için faciadan önce gerekli önlemleri almaktır.”

Yurtların açılmasıyla ilgili yönetmelik bulunduğunu ve şahısların kontrolsüz bir şekilde yurt açmalarının mevzuata aykırı olduğunu ifade eden Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, açıklamasına şöyle devam etti: “Yurtlar, M.E.B. nın kontrolünde. M.E.B. gerekli denetimlerini neden yapmıyor? Yurtlar açılmadan önce bina ve iç döşemeleriyle ilgili kontrol, denetim ve incelemelerin yapılması gerekirken, bunlara kim engel oluyor, kimler göz yumuyor? Yurt kaloriferli olduğu halde kaloriferi neden yanmıyor? Yurtlarda elektrikli sobaların kullanılmasına kimler göz yumuyor? Evet, bu soruların cevapları kamuoyuna açıklanmalıdır. Gerekli incelemeler bir an önce tamamlanarak ihmali ve sorumluluğu bulunanlar hesap vermelidir. Bu faciada sorumluluğu bulunanlar en ağır şekilde cezalandırılmalıdır ki, kamuoyu vicdanı biraz rahatlasın. 

Anadolu Sağlık Sen olarak, makamı mevkii ne olursa olsun ‘geliyorum’ diyen bu faciaya göz yuman herkesin cezalandırılmasını talep ediyoruz. Bu faciada M.E.B.nın sorumluluğunun bulunduğu da göz ardı edilmemelidir. Sayın M.E.B. Nabi Avcı’dan özellikle talep ediyoruz: Bu yurdun işletilmesine göz yumanlara müsamaha gösterilmesin. Kim olursa olsun cezasını çekmelidir. 

Faciada ölen çocuklarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yaralı çocuklarımıza acil şifalar diliyorum. Kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı diliyorum. Allah, bir daha böyle acılarla bizleri imtihan eylemesin.”

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.