Adana'da vatandaşlara "sahte emlakçı" uyarısı

Adana'da vatandaşlara "sahte emlakçı" uyarısı
 - Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Uçar:- "Ev kiralayacaklar öncelikle gittikleri emlak ofisinde, maliye ve oda kaydına dikkat etmeli. Parayı...

 

- Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Uçar:

- "Ev kiralayacaklar öncelikle gittikleri emlak ofisinde, maliye ve oda kaydına dikkat etmeli. Parayı ya mal sahibi oradayken ya da vekaleti varsa vermeli 'Sahte emlakçılar' vatandaşları dolandırabiliyor"

 

ADANA (AA) - Adana Emlakçılar Esnaf Odası Başkanı Rabia Ülkü Uçar, vatandaşların zaman zaman komisyon ücreti vermemek için "ayaklı emlakçı" diye tabir edilen ve herhangi bir ofisi bulunmayan kişiler aracılığıyla ev kiralama yoluna gittiklerini belirterek, bu kişilere karşı dikkatli olunmasını istedi.

 

Uçar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ev kiralarının oldukça yükseldiğini, Adana'da bin liranın altında ev bulmanın zorlaştığını söyledi.

 

Kente gelecek üniversite öğrencilerinin ve tayinle gelecek memurların ev arayışında olacağı bir döneme girildiğini anlatan Uçar, "Kiralık ev bulmakta sıkıntı yaşıyoruz. Gelen vatandaşa cevap veremiyoruz. Bunun nedeni kiraların çok yüksek olması." diye konuştu.

 

Vatandaşların zaman zaman komisyon ücreti vermemek için "ayaklı emlakçı" diye tabir edilen ve herhangi bir ofisi bulunmayan kişiler aracılığıyla kiralama yöntemine gittiğini ifade eden Uçar, şunları kaydetti:

 

"Ev kiralayacaklar öncelikle gittiği emlak ofisinde, maliye ve oda kaydına dikkat etmeli. Parayı ya mal sahibi oradayken ya da vekaleti varsa vermeli. 'Sahte emlakçılar' bu gibi belgeleri olmadan vatandaşları dolandırabiliyor. Yoksa emlakçı ücretini veriyorsunuz, ortada ev yok, belge yok. Adam kaybolup gidiyor. Yakın zamanda kendisini emlakçı diye tanıtan birisi yakalandı. İnternet üzerinden ilan verip çok ucuz daireler gösteriyor. Sizinle de gidip dairede buluşuyor, çünkü bürosu yok. 'Daireyi çok isteyen var' deyip bin liralık daireyi 600 liraya kiraya veriyor. 'Ev sahibi çok sıkışık hemen bir ücret verin, size bu evi bağlayalım' diyor. Yeni daireler, zaten kapıları da açık. Gösteriyor daireyi ve parayı alıp gidiyor. Son olayda bir kişi bu yöntemle yaklaşık 17 kişiyi dolandırmıştı. Vatandaşlar verdikleri paranın ardından kesinlikle sözleşme yapsınlar. Sözleşme yapılmazsa verdiğiniz paranın nereye gittiğini bilemezsiniz, dolandırılabilirsiniz. Yani tüm işlemlerinizi kağıt üzerinde yapın."

 

Emlakçılar Esnaf Odası olarak bir çalışma hazırladıklarını ve Gümrük ve Ticaret Bakanlığına sunduklarını anlatan Uçar, "Bu dolandırıcılar hak ettikleri cezaları almalı ve cezalar caydırıcı olmalı." şeklinde konuştu.

 

- "Tarım arazileri üzerine inşa edilen yapılar kanayan yaramız"

 

Uçar, tarım arazileri üzerine binalar inşa edilmesiyle ilgili olarak da şunları kaydetti:

 

"Tarım arazileri üzerine inşa edilen yapılar kanayan yaramız. Temel açılan o kırmızı toprakları gördüğümde içim acıyor. O bereketli toprakları elimizle mahvediyoruz. Tarım arazileri imara açılmamalı. Çocuklarımızın geleceğini yok ediyoruz. Çorak topraklarımız var, ürün alınamayan yerler imara açılmalı. Hatta boş arazileri bırakın, kentsel dönüşüm var. Tarım alanlarını imara açmaktansa, kentsel dönüşümle eski yapıları yeniden kullanılabilir hale getirebiliriz."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.