Adana'da sanayicilere Ar-Ge Reform Paketi anlatıldı

Adana'da sanayicilere Ar-Ge Reform Paketi anlatıldı
 ADANA (AA) - Adana'da sanayiciler, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Ar-Ge Reform Paketi hakkında bilgilendirildi.Valilikten...

 

ADANA (AA) - Adana'da sanayiciler, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan Ar-Ge Reform Paketi hakkında bilgilendirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilim ve Teknoloji Genel Müdürü Doç. Dr. İlker Murat Ar, Adana Sanayi Odasının ev sahipliğindeki toplantıda yaptığı konuşmada, tasarım merkezlerinin Ar-Ge merkezlerine sağlanan destek ve muafiyetlerden yararlandırılacağını belirtti. Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde (TGB) gerçekleştirilecek tasarım faaliyetlerinin de destek ve muafiyet kapsamına alınacağını kaydeden Ar, Ar-Ge ve tasarım yapan firmaların yanı sıra Ar-Ge ve tasarımı siparişle yaptıran KOBİ’lerin de vergi indiriminden yararlandırılacağını aktardı.

 

Ar-Ge merkezi kurmak için gerekli Ar-Ge personeli sayısının özellikle yüksek teknoloji sektöründe 30'dan 15'e düşürüleceğini belirten Ar, şunları kaydetti:

 

"Ar-Ge merkezlerinde istihdam edilecek temel bilimler mezunlarının maaşlarının brüt asgari ücret kadarlık kısmı 2 yıllığına devlet tarafından karşılanabilecek. Firmaların ortak proje yapmalarını teşvik etmeye yönelik rekabet öncesi işbirliği projelerine vergi ve hibe destekleri sağlanacak. Ar-Ge, yenilik ve tasarım projeleri kapsamında dışarıdan temin edilen ürünlere gümrük vergisi istisnası getirilerek proje süreleri kısaltılacak ve maliyetleri düşürülecek."

 

TGB, Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde çalışan personelin projeler ve lisansüstü eğitimleriyle ilgili dışarıda geçirdikleri sürelerin de muafiyet kapsamına alınacağına dikkat çeken Ar, "Kurulmasının üzerinden 3 yıl geçmesine rağmen mücbir sebepler dışında herhangi bir faaliyette bulunmayan TGB'nin hükmi şahsiyetleri sona erdirilecek. Ar-Ge ve tasarım personeline sağlanan gelir vergisi istisnası oranları arttırılacak. TGB, Ar-Ge ve tasarım merkezlerinde çalıştırılacak yabancı uyruklu Ar-Ge ve tasarım personelinin istihdamı kolaylaştırılacak, TGB'de yer alan teknogirişim sermayesi desteğiyle kurulan doğrudan girişim sermayesi sağlayan firmalara, vergi indirimi kolaylığı getirilecek. Bilişim sektöründeki firmalarımızın güvenli ve kaliteli yazılımlar geliştirmesini sağlamaya yönelik standart belirleme ve yetkilendirme sistemi getirilecek." ifadelerini kullandı.

 

Toplantıya, Adana Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç, Çukurova Teknoloji Geliştirme Bölgesi Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın, KOSGEB Müdür Vekili Aysun Dördü ve çeşitli sektörlerden temsilciler katıldı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.