Adana'da partiler yeni adaylarla vitrine çıktı?

Adana'da partiler yeni adaylarla vitrine çıktı?
12 Haziran'da yapılacak milletvekilliği seçimlerinde AK Parti'nin Adana'dan mevcut milletvekillerinden 4'ü yerini kordu.Dengir Mir Mehmet Fırat ile Vahit Kirişçi...



12 Haziran'da yapılacak milletvekilliği seçimlerinde AK Parti'nin Adana'dan mevcut milletvekillerinden 4'ü yerini kordu.

Dengir Mir Mehmet Fırat ile Vahit Kirişçi liste dışı kaldı. Bu iki ismin yerine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya ve Mehmet Şükrü Erdinç aday gösterildi. AK Partinin iki genel başkan yardımcısı Ömer Çelik ve Necati Çetinkaya'nın Adana'dan ilk iki sırayı alması dikkat çekti. Milletvekillerinden Necdet Ünüvar üçüncü, Fatoş Gürkan dördüncü, Ali Küçükaydın ise 5. sırada yer aldı.

12 Haziran'da yapılacak milletvekili aday listelerinde en büyük sürpriz CHP'de yaşandı. Mevcut milletvekillerinden hiç biri listeye giremezken özellikle Hulusi Güvel'in liste dışı kalması şaşkınlıkla karşılandı. Parti içinde listeye karşı tepki gösterilirken, eski Sanayi Odası Başkanı Ümit Özgümüş listede yer alması beklenen isim oldu. Mecliste en fazla soru önergesi veren milletvekillerinin başında gelen Hulusi Güvel ile birlikte, mevcut vekillerden Tacidar Seyhan ve Gaye Erbatur liste dışında kaldı. 12 Haziran'da yapılacak milletvekili genel seçimlerinde MHP Adana'dan ilk sırada Recai Yıldırım'ı gösterdi. Mevcut milletvekillerinden Yılmaz Tankut liste dışı kalırken Kürşat Atılgan ise ancak 7. sırada kendisine yer bulabildi.



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.