Adana?da kiraz hasadı başladı

Adana?da kiraz hasadı başladı
ADANA - Beta Fidancılık bölgenin ilk kiraz hasadını yaptı. Beta, yürüttüğü adaptasyon çalışmaları sonucunda 200-500 metre rakımdaki arazilerde çiftçiler...



ADANA - Beta Fidancılık bölgenin ilk kiraz hasadını yaptı. Beta, yürüttüğü adaptasyon çalışmaları sonucunda 200-500 metre rakımdaki arazilerde çiftçiler için ekonomik açıdan karlı olabilecek alternatif kiraz çeşitlerini üretmenin mutluluğunu yaşatıyor.

Adana?ya bağlı Sarıçam ilçesi Gökbuket köyündeki meyve adaptasyon parsellerinde farklı kiraz çeşitlerinde çalışmalar yapan Beta Fidancılık, son 2 yıldır, 3 kiraz çeşidinde erkencilik, verim ve kalite kriterleri açısından oldukça güzel sonuçlar aldı.

Uzmanlar, Nisan ayının son haftasında hasadı başlayan kirazlarımızın ortalama meyve ağırlığı 9-12 gr, şeker içeriği 11-12 brix olarak ölçtü. Hasat edilen meyvelerin15-20 TL/kg olarak alıcı bulduğu bildirildi.

Akdeniz sahil şeridinin geçit bölgelerinde, turfanda kiraz yetiştiriciliğinin, üreticiler için çok karlı bir alternatif olacağı kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.