Adana'da FETÖ şüphelisine 15 yıl hapis istemi

Adana'da FETÖ şüphelisine 15 yıl hapis istemi
- Adana'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuksuz yargılanan şüpheli hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

ADANA (AA)

Cumhuriyet savcısı şüpheli Cemil İ. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan iddianame hazırladı.

Sanık hakkında 15 yıl hapis cezası istenen iddianame, terör suçlarına bakan Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesinde kabul edildi.

Toplam 6 sayfadan oluşan iddianamede şüphelinin FETÖ/PDY terör örgütüyle bağlantıları anlatılırken, şüphelinin beyanlarına da yer verildi.

Şüpheli Cemil İ.'nin savunmasında, örgüt toplantılarına katıldığını ve ByLock, Eagle ile Tango adlı programları kullandığını kabul ettiği belirtildi.

İddianamenin değerlendirme bölümünde ise şu ifadelere yer verildi:

"Şüphelinin örgüte finansal destek sağlayan Bank Asya isimli bankaya ait kredi kartının bulunduğu, FETÖ mensuplarının konaklamak için kullandıkları otellerde kaydının bulunduğu, haklarında FETÖ/PDY mensubu oldukları gerekçesiyle işlem yapılan şüpheliler ile görüşmelerinin bulunduğu, örgütün gizli haberleşme araçlarından ByLock, Tango ve Eagle programlarını kullandığı ve ByLock programının kayıtlı olduğu hattı iletişim bilgisi olarak verdiğinin belirlendiği ve şüphelinin FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçunu işlediği anlaşılmakla üzerine atılı suçtan cezalandırılması talep olunur."

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.