Adana'da çete baskını: 3 öğretmene gözaltı...

Adana'da çete baskını: 3 öğretmene gözaltı...
 Adana'da organize suç örgütü kurdukları ileri sürülen aralarında çete elebaşı ile 3 öğretmenin de olduğu 8 kişinin gözaltına alındığı...

 

Adana'da organize suç örgütü kurdukları ileri sürülen aralarında çete elebaşı ile 3 öğretmenin de olduğu 8 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cemal K'nin elebaşılığını yaptığı iddia edilen çeteyi takibe aldı.

Ekipler, çete üyelerinin zorla çek-senet tahsilatı, gasp, tehdit ve tarihi eser kaçakçılığı yaptığını tespit etti. Gaziantep'te bir kişiyi alacak meselesi nedeniyle takip ettiren zanlıların, bu kişi hakkında bilgi toplamak için kendilerini ''JİTEM elemanı astsubay'' olarak tanıttığı da belirlendi.

Yaklaşık 10 ay süren takip ve çalışma sonucu çete elebaşı Cemal K. ile çete üyesi olduğu iddia edilen öğretmenler Mehmet P, Gürsel Y. ile Oktay Ç. ile çetenin diğer üyeleri Hakan C, Mehmet B, Ergun Ö. ve Tayfun O. Hatay, Gaziantep ve Adana'da düzenlenen operasyonlar sonucu yakalandı.

Zanlıların ev ve üstlerinde yapılan aramalarda kurusıkı bir tabanca ile çeşitli dönemlere ait tarihi eserler bulundu.

Zanlılara ait bir dizüstü bilgisayar ile hard diske de incelenmek üzere el konulurken, incelemelerde takip edilen kişilere ait görüntülerin bulunduğu öğrenildi.

Çetenin üyesi oldukları ileri sürülen öğretmenlerin tarihi eser kaçakçılığıyla ilgilendikleri, çete elebaşı Cemal K'nin de daha önce Mersin'in Silifke ilçesindeki bir operasyonda tarih eser kaçakçılığı suçlamasıyla tutuklandığı ve ardından serbest bırakıldığı kaydedildi.

Emniyet Müdürlüğünde sorguları tamamlanan zanlılar, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yağma, tarihi eser kaçakçılığı suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.