Adana'da 4 bin 323 erkek evden uzaklaştırıldı

Adana'da 4 bin 323 erkek evden uzaklaştırıldı
Adana'da ailenin korunması ve şiddetin engellenmesine yönelik çalışmalar kapsamında 7 aylık süreçte 4 bin 323 erkek için 'Evden uzaklaştırma' kararı...

Adana'da ailenin korunması ve şiddetin engellenmesine yönelik çalışmalar kapsamında 7 aylık süreçte 4 bin 323 erkek için 'Evden uzaklaştırma' kararı verildi.

Geçen yıl pilot bölgelerden biri olarak seçilen Adana'da ocak ayında kurulan Şiddet Önleme ve Sosyal Politikalar Adana İl Müdür Yardımcısı Hayriye Erbil, Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nde (ŞÖNİM) yapılan çalışmalardan olumlu sonuçlar aldıklarını, merkezde kadınlara yönelik hukuksal, sosyal ve mesleki hizmetler de sunulduğunu söyledi. ŞÖNİM tarafından belirlenen bu yılın Ocak-Temmuz dönemi verilerini açıklayan Hayriye Erbil, şöyle dedi:

"Merkez tarafından ailenin koruması ve şiddetin engellenmesine yönelik yapılan çalışmalar sonucu 2013'ün Ocak ayından Temmuz sonuna kadar toplam 4 bin 323 erkeğe mahkeme kararıyla evden uzaklaştırma cezası uygulandı. Ayrıca kentteki 3 ayrı merkezimizde 249 kadını konuk ediyoruz. Burada kadınlara mesleki eğitimler veriyoruz. Çeşitli protokoller imzalıyoruz. Ücretsiz hukuk danışmanlığı hizmeti sunuyoruz."

Erbil, pilot olarak Adana ve Bursa'da başlatılan Elektronik Destek Butonu Sistemi'ni (Panik Butonu) kentteki şiddet mağduru 26 kadına verdiklerini, bunların 11'inin süresi dolduğu için alındığını da belirtti.

"BUTON VERDİKLERİMİZDE HAYATİ BİR KAYIP YAŞANMADI"

Buton verilen kadınların dikkatle izlendiğini ve şu ana kadar hayati bir kayıp yaşanmadığını anlatan Erbil, şunları söyledi:

"Mahkemenin butonu verilmesine karar verdiği kadın, bu cihazı ŞÖNİM'den alıyor. Butonun verilmesine ya da kişide ne kadar süreyle kalacağı konusuna müdahale etmiyoruz. Mahkeme karar veriyor. Ardından ŞÖNİM'de psikolojik destek verilen kadına butonu nasıl kullanacağı anlatılıyor. Kadın, üzerinde 3 düğme bulunan butonla her yerden düğmeye basarak yardım isteyebiliyor. Düğmeye basıldığında Mobese merkezindeki haritaya acil yardım sinyali düşüyor. Böylelikle kadına en yakın kolluk kuvvetleri, olaya müdahale ediyor. Şimdiye kadar hayati bir kaybımız olmadı. Butona basıldığı anda ulaşamadığımız kadın yok. Kadını sadece şiddetten korumuyoruz. Şiddet mağdurlarını bilinçlendirmek ve meslek öğretmek için de çalışmalar yürütüyoruz. Sosyal hayatlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmelerini sağlıyoruz. Bir nevi yaşam koçluğu gibi hizmetlerimiz de sürüyor."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.