Adana SGK İl Müdürü Canbolat: "İlk taksit ödemelerinin son günü ise 30 Kasım 2021 dir.."

Adana SGK İl Müdürü Canbolat: "İlk taksit ödemelerinin son günü ise 30 Kasım 2021 dir.."
Kalan %79 oranındaki prim alacağı için 31.12.2021 tarihine kadar süre verilmiş olup, bu borçların ödenmemesi halinde, faiz ve gecikme zamları borçlarına otomatik olarak yeniden ilave olacaktır..

Adana Sosyal Güvenlik İl Müdürü Bilal Canbolat, Adana SGK’dan Rehberlik ve Bilgilendirme Faaliyetleri;

"Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)’nın taşra teşkilatı olan Adana İl Müdürlüğü olarak 2021 yılında; Sosyal Güvenlik Haftamız olan 10-16 Mayıs 2021 tarihlerinde Kurumumuzun paydaşı olan İşveren, Sigortalı, Emekli ve Hak sahiplerini ziyaret ederek Sosyal Güvenlik Sistemini anlatmış bulunmaktayız. Ayrıca 14 Haziran 2021 tarihinde yürürlüğe giren 7326 sayılı SGK Prim borçlarının yapılandırılması kanunu çalışmaları kapsamında yine Kurumumuza borcu olan Gerçek ve Tüzel kişileri bizzat ziyaret ederek yapılandırmanın avantajlarını anlatmış ve son gün olan 30 Eylül 2021 tarihi itibariyle; 20.997 paydaşımız yapılandırma başvurusu yapmış, 4/1-a,b,c kapsamında toplam prim alacağımızın %98 lik kısmı gerek peşin, gerekse taksitler halinde yapılandırılmış olup, bu yapılandırmadan da %3 oranında tahsilat yapılmış olup peşin yapılandırmaların ve ilk taksit ödemelerinin son günü ise 30 Kasım 2021 dir."dedi.

Canbolat, ayrıca; 01.01.2012 tarihinde yürürlüğe giren Genel Sağlık Sigortası kapsamında ilimizde bulunan vatandaşlarımızın borçlarının tamamı kanun gereği otomatik olarak yapılandırılmış ve bu yapılandırılan bu borçtan %21 oranında tahsilat yapılmıştır. Kalan %79 oranındaki prim alacağı için 31.12.2021 tarihine kadar süre verilmiş olup, bu borçların ödenmemesi halinde, faiz ve gecikme zamları borçlarına otomatik olarak yeniden ilave olacaktır, diye ifade etti.

Canpolat, Genel Sağlık Sigortası borcu olan vatandaşlarımızın 31.12.2021 tarihini unutmamalarını ve mağduriyet yaşamamak için bu tarihe kadar olan gecikmiş borçlarını ödemelerini, ayrıca sağlıktan faydalanabilmeleri için 01.05.2021 tarihinden beri olan borçlarını da düzenli olarak ödemelerini tavsiye ediyoruz.

Bu vesile ile; Kurumumuza prim ve prime ilişkin her türlü borcu olan vatandaşlarımızın sürdürülebilir bir sosyal güvenlik sistemi için yapılandırma müracaatlarına gösterdikleri yoğun talepten dolayı Kurumum ve personelim adına şükranlarımı sunuyor, İl Müdürlüğümüz ve bağlı 12 adet Sosyal Güvenlik Merkezimiz olarak vatandaşlarımızın hizmetinde olduğumuzu belirtmek istiyorum."dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.