Adana Gençlik Merkezi 'nin "Gençlerin İyilik Ağacı Projesi"

Adana Gençlik Merkezi 'nin "Gençlerin İyilik Ağacı Projesi"
Genç Yeryüzü Doktorları tarafından Ağız ve Diş sağlığı ile Göz taraması yapıldı

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Adana Gençlik Merkezi tarafından "Gençlerin İyilik Ağacı Projesi" kapsamında Ağız ve Diş sağlığı ile Göz taraması yapıldı.

Adana Gençlik Merkezi gönüllüler ve  Genç Yeryüzü Doktorları, Adana’nın İmamoğlu İlçesi Üçtepe Menteş Mahallesinde okuyan ilkokul öğrencilerini sağlık kontrolünden geçirdi. 

Diş ve ağız sağlığı, el yıkama ve kişisel hijyen, doğru beslenme gibi sunumların yanı sıra Snellen Göz Tarama Testi, Renk Körlüğü Testi, Flor Uygulaması, Patella Refleks Kontrolü ve Boy ölçümü de yapıldı.

Taramalar sonucunda problemi olan öğrencilerin tespiti yapılıp aileleriyle görüşüldü. sağlık sorunları bulunduğu tespit edilen öğrencileri ilgili birimlere yönlendirdi. 

Öğrencilere ağız ve diş bakımının erken yaşta kazanılan bir alışkanlık olduğunu söyleyen genç doktorlar, diş fırçalamanın önemi, diş macunu seçimi, doğru diş fırçalama yöntemi, ağız ve diş sağlığında doğru beslenmenin önemi gibi konularda bilgiler aktardı.

Uygulamalı olarak diş fırçalamanın nasıl yapılacağını gösteren doktorlar öğrencilerin sorularını tek tek yanıtladı.

Önemli mesajların verildiği etkinlikte çocuklara diş sağlığının önemi hakkında eğlenceli videolar izletildi.

Çocukların bilinçlenmesi için genel temizlik kurallarıyla ilgili sınıfta sunum yapan gönüllü doktorlar, sunumun ardından Çocuklara diş fırçalama yöntemlerini öğreten hekim adayları, diş fırçalamaya teşvik etmek amacıyla eğitimler verdi ve  çocuklara diş fırçası ve diş macunu hediye etti. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.