Adana Barosu ?Temsilde Kadın? Konulu Panel?

Adana Barosu ?Temsilde Kadın? Konulu Panel?
Adana Baro Başkanı Avukat Mengücek Gazi Çıtırık, Avukat Çıtırık, yarın düzenleyecekleri ?Temsilde Kadın? konulu panele tüm Adanalılarıdavet etti.Avukat...


Adana Baro Başkanı Avukat Mengücek Gazi Çıtırık, Avukat Çıtırık, yarın düzenleyecekleri ?Temsilde Kadın? konulu panele tüm Adanalılarıdavet etti.

Avukat Çıtırık, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi.

?Konularında etkin ve yetkin olduğunu düşündüğümüz panelistlerimizle, ülkemiz demokrasinin önemli eksikliklerinden birini oluşturan kadın katılımı ve temsildeki eksikliğinin getirdiği sorunları ve çözümlerini yarın hep birlikte ortaya koyup sürece katkı sağlayacağımıza inancım tamdır. Tüm meslektaşlarımızı,konuya duyarlılık gösteren yurttaşlarımızı, Çağ ve Çukurova Hukuk Fakültesinin sevgili öğrencilerini, değerli akademisyenlerimizi bu önemli panele bekliyoruz. Baromuz, toplumsal cinsiyet farkındalığıanlamında ?kadına yönelik şiddet?, ?6284 sayılı yasanın uygulanması?, ?medyanın dili ve gözüyle kadın? konulu birçok çalışmayı Adana ve ülke gündemine taşıyan bir barodur. Kadın Hakları Merkezi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu çalışmalarımızın yanı sıra ayrıca kadına yönelik şiddetin boyutları ve küçük yaşta evlendirilen çocuklar konusunda da gereken duyarlılık gösterilmektedir?

KİMLER KATILIYOR?

Bu amaçla; 6 Mart 2014 Perşembe günü, saat 10.00'da Seyhan Oteli Güney Balo Salonu?nda gerçekleştirilecek ?Temsilde Kadın? konulu panelin ilk oturumunda ; Dr. Arzu Çerkezoğlu (DİSK Genel Sekreteri), Mehtap Karaburçak Tuzcu (Kırşehir Baro Başkanı), Gülcün Ulutürk '(Adana Şehir Plancıları OdasıBaşkanı) "Meslek Kuruluşlarında Kadın Temsili", ikinci oturumunda; CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, Eski Devlet Bakanı İmren Aykut ve BDP Hukuk veİnsan Hakları Komisyonu Üyesi Av. Pınar Akdemir "Siyasette Kadın Temsili" konusunda görüşlerini aktaracaklar.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.