Adana BarosAdana Ve Mersin’de HDP’ye Yönelik Bombalı Saldırıları Lanetledi

Adana BarosAdana Ve Mersin’de HDP’ye Yönelik Bombalı Saldırıları Lanetledi
 Adana Barosu Başkanı Av. Çıtırık: “Hiç kimse, siyasi ikbal uğruna provakatif eylemlerden beslenmemeli” Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek...

 

Adana Barosu Başkanı Av. Çıtırık: “Hiç kimse, siyasi ikbal uğruna provakatif eylemlerden beslenmemeli”

 

Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte bu sabah Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana ve Mersin il başkanlıklarına yönelik aynı anda iki (2) farklı bombalı saldırı gerçekleştirilmesi üzerine, parti yetkililerine 'geçmiş olsun' ziyaretinde bulundular. Av. Çıtırık, burada yaptığı açıklamada saldırıyı yaşam hakkına, demokrasiye ve özgürlüklere karşı işlenmiş olarak niteledi ve lanetledi.

Adana Barosu Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Adana Barosu Başkan Yardımcısı Av. Murat Loğoğlu ve Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. İskender Gökçeli ile birlikte saldırının yapıldığı Cemal Gürsel Caddesi üzerindeki HDP İl Örgütü'ne gitti. Polisin güvenlik çemberine aldığı yerde partililer tarafından karşılanan baro heyeti adına açıklamayı Av. Çıtırık, yaptı.

Av. Çıtırık, şunları söyledi:

"HDP'ye yapılan saldırıları; yaşam hakkına, demokrasiye, özgürlüklere yapılmış bir saldırı olarak görüyor ve lanetliyorum, kınıyorum, protesto ediyorum. Türkiye 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerine yaklaşılırken son derece sıkıntılı, tansiyon yüksek ve siyasi gerilim ısrarla 'kaçak saray'ın sakini tarafından artırıldığı bir dönem içerisinden geçilmektedir. Türkiye'de farklılıklara, farklı düşünenlerin örgütlenebilmesine, düşüncelerini ifade edebilmelerine, parlamentoya gidebilmelerine sabretmek, tahammül ve hoşgörü ile karşılamak zorundadır"

Yapılan saldırılardan ülke demokrasinin zarar gördüğünü belirten Av. Çıtırık, şunları söyledi:

"Burada aldığım bilgiye göre,  her gün 08:30-10:30 saatleri arasında HDP İl Seçim Koordinasyon Kurulunun toplantıları yapılıyormuş. Patlamanın o saatlere göre ayarlanması gerçekten korkunç, burada bir katliam hedeflenmiştir. Hem Mersin ve hem Adana'da eş zamanlı yapılması kaygı vericidir. Siyasi iktidar ve 'kaçak saray'ın sakini olan kişi ısrarla toplumu ayrıştırmakta, siyasi gerilimi artırmakta, ötekileştirmek suretiyle  toplumu kamplaştırmaktadır. Ancak siyasi iktidar ve 'kaçak saray'ın sakini şunu bilmeli; kaos ve kargaşadan kimseye fayda gelmeyecektir. Aksine bu durum toplumu çıkılmaz sokaklara götürür. HDP'lilerin soğukkanlı ve sağ duyulu hareket etmeleri de çok önemlidir. Siyasi iktidarın provakatif saldırıları karşısında daha hassas davranılması gerekir.  Kimse bu saldırılardan siyasi ikbal beklememelidir. Bu saldırılar toplumsal, barışa, kardeşliğe yapılmıştır. Ayrıca sandık hukuk ve seçim güvenliği de çok önemlidir. Siyasi iktidar; her geçen gün toplumu germektedir. Seçim süresince bu tür saldırıların diğer partilere olmayacağının garantisi yok. Kimse bu tür olaylardan bir fayda ummamalı. Biz, barolar olarak, temel hak ve özgürlükleri, insan haklarını savunmak, korumak geliştirmekle yetkiliyiz.  Avukatlık Yasası'nın bize verdiği yetki ve sorumluluk üzerine ve insani bir sorumluluk gereğince buradayız.  HDP de Anayasa'ya ve Siyasi Partiler Yasası'na göre kurulmuştur.  Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Ben bir kez daha HDP örgütü üyelerine geçmiş olsun diyorum." 

Baro heyeti, partililerle görüştükten sonra olay yerinden ayrıldı.

 

adanapost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.