AB'den rest: Trump'ın gücü yetmez

AB'den rest: Trump'ın gücü yetmez
ABD’nin 2015 yılında İran’la imzalanan nükleer anlaşmayı tek taraflı feshetme kararı tartışılırken AB kanadından ABD’nin kararına ilişkin itiraz sesleri geldi.

Dün gerçekleştirdiği basın toplantısında İran'a karşı yeni startejilerini açıklayan ve İran'la nükleer anlaşmayı tekrar onaylamayacağını söyleyen ABD Başkanı Donald Trump, Avrupa Birliği Güvenlik ve Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin hedefindeydi.

"TRUMP ÇOK GÜÇLÜ AMA..."

Trump'ı “ABD başkanı çok fazla güce sahip, ancak nükleer anlaşmayı iptal etmek o güçlerden biri değil” diyerek eleştiren Mogherini sözlerine şöyle devam etti: “Bu anlaşma ikili bir anlaşma değil, uluslararası bir antlaşmadır. Dolayısıyla, dünyanın herhangi bir ülkesinden herhangi bir cumhurbaşkanının bu tür bir anlaşmayı feshetme ihtimali açık değildir.”

Temmuz 2015'teki nükleer görüşmelerinin son safhalarına başkanlık eden Mogherini, “Trump tasdik etmediği için Uluslar arası alanda faydasını gördüğümüz bir anlaşmanın paramparça olmasını kabullenemeyiz” dedi.

AB-ABD ARASINDA GERİLİM

ABD Başkanı Donald Trump'ın başkan olması ile gerilen ilişkiler her kırılma noktasında tekrar tekrar tansiyonun yükselmesine sebep oluyor. Başkan Trump ve AB arasındaki sorunların en başında ise Trump'ın göçmen karşıtı politikaları ve ABD'nin AB'ye sağladığı fonu geri çekmek istemesi geliyor.

Yeni Akit

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.