AB'den Filistinli mültecilere mali destek

AB'den Filistinli mültecilere mali destek
 AB, UNRWA'nın Gazze'deki işsizlik sorununa çözüm bulunmasını hedefleyen geçici istihdam programına 5 milyon avro destek sağlayacak.GAZZE (AA) - ...


 

AB, UNRWA'nın Gazze'deki işsizlik sorununa çözüm bulunmasını hedefleyen geçici istihdam programına 5 milyon avro destek sağlayacak.

GAZZE (AA) -  Avrupa Birliği (AB),  Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın (UNRWA) Gazze'deki işsizliğe çözüm bulunmasını hedefleyen geçici istihdam programına 5 milyon avroluk katkı yapmaya yönelik anlaşma imzaladı.

Gazze'de düzenlenen imza töreninde, UNRWA'nın Gazze Direktörü Robert Turner ile AB Filistin Temsilcisi John Gatt-Rutter hazır bulundu.

Anlaşmaya göre AB, işsiz durumdaki yaklaşık 16 bin Filistinli mülteciye geçici istihdam oluşturulmasını hedefleyen UNRWA projesi için 5 milyon avro yardım yapacak.

 UNRWA'nın Gazze Direktörü Robert Turner, bu projeyle Gazze Şeridi'ni dünyada ekonomik sıkıntıların en çok yaşandığı bölge haline getiren İsrail ablukasının etkilerinin hafifletileceğini ve işsiz binlerce kişiye iş imkanı sağlanacağını söyledi.

AB'nin geçici iş fırsatı bulunması projesi için verdiği destekle 3-12 ay gibi kısa süreli iş imkanı sağlanacağını dile getiren Turner, bu şekilde Filistinlilere gelirin yanı sıra umut dağıtmayı hedeflediklerini ifade etti.

Öte yandan AB Filistin Temsilcisi John Gatt-Rutter da özellikle vasıfsız kadınlara iş imkanı sağlanması konusunda yoğunlaşacaklarını belirtti. Tarım ve balıkçılık sektörlerinde yeni iş fırsatları oluşturulacağını dile getiren AB Filistin Temsilcisi Gatt-Rutter, "Gazze'deki yoksul insanların çoğunun durumlarının iyileştirilmesine yardımcı olacağız. Ancak bu çaba tek başına yeterli değil. Tüm bunlar kalıcı bir çözüm oluşturmuyor" diye konuştu.

Filistin Merkez Bürosu verilerine dayanan UNRWA kayıtlarına göre, Gazze'deki Filistinli mülteciler arasında 2014 yılının ikinci çeyreğinde işsizlik oranı 45,5' e yükselerek, 2000 yılından bu yana görülen en yüksek rakama ulaşmıştı.

AB, 2011'den 2015'e kadar UNRWA'nın Gazze'de geçici iş fırsatları yaratılması projelerine yaklaşık 19,5 milyon avro yardım yapmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.