"AB'de 1 Numarayız"

"AB'de 1 Numarayız"
Mehdi Eker: 7 yılda üretilen politikalarla dünyada 7, AB'de 1 numarayız.Tarımda elde edilen başarı göz kamaştırıyor.İstanbul'da düzenlenen 20'inci Uluslararası...


Mehdi Eker: 7 yılda üretilen politikalarla dünyada 7, AB'de 1 numarayız.

Tarımda elde edilen başarı göz kamaştırıyor.

İstanbul'da düzenlenen 20'inci Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknoloji Fuarı'nın açılışına katılan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, bu başarıyı rakamlarla özetledi.

Mehdi Eker, Türkiye'nin son 7 yılda üretilen politikalarla 63 milyar dolarlık tarımsal üretim hasılası ile dünya ülkeleri arasında 7'inci, Avrupa Birliği ülkeleri arasında ise bir numara olduğunu söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, gıda sektöründeki son gelişmelerin ve yeniliklerin yer aldığı 20'ci Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknoloji Fuarı'nın açılışını yaptı.

Eker, gıda da üretim, tüketim ve denetiminin bir bütün olarak ele aldıklarını belirtti.

Gıda güvenliğini sağlayacak bir mekanizmanın oluşturulduğuna dikkat çeken Eker "bu sistemin aynı zamanda AB'nin standartlarını içeren bir mevzuat olduğunu" söyledi.

Eker, tarımda son dönemde yaşanan sıçramaya dikkat çekti.

Mehdi Eker, "Türkiye'nin Gıda Sektörü ve Tarım sektörü, hergün biraz daha yüksek verimlilikle çalışan bir düzeye geliyor. Türkiye, bugün tarımsal üretim hasılası ile 63 milyar dolarlık tarımsal üretim hasılası var Türkiye'nin. Bu tarımsal üretim değeri ile Dünya ülkeleri arasında 7'inci sıraya geldi, oturdu. Avrupa Birliği ülkeleri arasında bir numara oldu. Son 7 yılda üretilen politikalar ile buraya geldi. 11'inci sıradan 7'inci sıraya geldi. Avrupa'da 4'üncü sıradan birinci sıraya geldi." dedi.

Konuşmasının ardından fuarı gezen Mehdi Eker, stantlardaki ürünlerden tattı, firmalardan bilgi aldı.

29 ülkeden 500'e yakın firmanın katıldığı fuar 9 Eylül'e kadar görülebilir.

 

Kaynak: trthaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.