ABD Yönetiminin Büyük İsrail Projesi Geri Tepecektir

ABD Yönetiminin Büyük İsrail Projesi Geri Tepecektir
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, ABD Yönetimi tarafından Kudüs’ün Başkent olarak tanınmasını eleştirerek,

“ABD Yönetiminin büyük İsrail projesine yönelik bir girişimidir ama unutulmamalı ki bugünkü dünya siyaseti buna izin vermez” ifadeleriyle sert çıktı.

Kudüs: Neden şimdi?

Trump Kudüs kararını açıkladı

ABD Yönetimini sert şekilde kınadıklarını belirten Taşkın, “İç siyasette sıkışan ve Yahudilerden medet uman Trump, dünya Yahudilerine göz kırpıyor. Kudüs’ün Başkent olarak tanınması düşüncesi Orta Doğu’da barışa yönelik çalışmaları sekteye uğratır. Yeniden kaos ortamı yaratır. Trump, Orta Doğu’nun göbeğine bomba koydu. Bu bombanın patlaması Trump’u koltuğundan eder. Hiçbir Amerikalı vatandaş evlatlarının Orta Doğu cehenneminde ölmesine izin vermez, razı gelmez. Bu nedenle ABD Yönetimi aklını başına almalıdır.

Aklı başında hiçbir ülke bu kararı kabul etmez. Nitekim Fransa tek yanlı bu kararı kabul etmediklerini açıkladı. Müttefikimiz olan Amerika’nın Türkiye’ye yönelik bu tavırları kışkırtıcıdır. Sadece Türkiye değil, aynı zamanda İslam âlemine yönelik bir kışkırtma hareketidir. Amerika’nın YPD ve DEAŞ gibi terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptığını göz önüne alarak şunu ifade edebiliriz; Amerika demokrasi rayından çıkmış terör devleti haline gelmiştir. Bu da Avrupa Devletleri tarafından görülmekte ve tepkiye neden olmaktadır ki, nitekim Fransa’nın ilk tepki veren ülke olması Avrupa Devletlerinin düşüncelerine ışık tutmaktadır.

Orta Doğu’da yeni bir savaşın fitili ateşlenmek üzeredir. Hamas yeni bir irtifade çağrısı yaptı. Bu savaştan hem Filistinli Müslümanlar hem de Yahudiler zarar görecektir. İsrail yönetimi Müslümanları öldürmek ve topraklarından kovmak için gayrimeşru her türlü girişimlerde bulunurken, kendi vatandaşlarının da canını ve sağlığını tehlikeye atıyor. Orta Doğu’da Büyük İsrail Devleti kurulması mümkün değildir. Bugün ki dünya siyaseti buna izin vermez. Çünkü Orta Doğu’da Büyük İsrail Devleti’nin kurulması diğer Avrupa Devletlerinin işine gelmez, çıkarlarına zarar verir. Bu nedenle Trump’un yaktığı fitil, bu kararın muhatabı ve dahli olan bütün devletlere zarar verecektir.

ABD Yönetimi, Müslümanlara karşı Orta Doğu’da provokatif bir karara imza attı. Bu karar akla ziyan bir karardır. ABD halkının bu kararı desteklemeyeceğini ve Trump’a karşı direnerek bu karardan caydıracağını düşünüyorum. ABD halkının yapacağı en iyi şey Trump’a karşı savaş karşıtı eylemlerle ABD’yi içine gireceği bir çıkmazdan kurtarmalarıdır. Bu karar ABD’yi ekonomik olarakta zora sokacaktır.

Anadolu Sağlık Sen olarak, ABD’yi provokatif kararından dolayı şiddetle kınıyoruz. Orta Doğu’dan elini çekmesini ve hem Müslümanların hem de Yahudilerin barış içinde yaşamalarının önünde engel olmamasını, aksi halde Orta Doğu’da parlayacak bir ateşin ABD’yi de vuracağını bilmesini istiyoruz. “

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.