'ABD ile birlikte yapabileceğimiz çok şey var'

'ABD ile birlikte yapabileceğimiz çok şey var'
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD ve Türkiye'nin birlikte yapabileceği çok şey bulunduğunu belirterek, 'Amerikalı ve Türk girişimcilerin Türkiye, ABD,...



Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ABD ve Türkiye'nin birlikte yapabileceği çok şey bulunduğunu belirterek, 'Amerikalı ve Türk girişimcilerin Türkiye, ABD, AB, Orta Asya, Balkanlar, Orta Doğu ve Afrika'daki fırsatlara daha yakından bakmalarının zamanı' dedi.


Şimşek, Türki Amerikan Birliği (TAA) ve TUSKON tarafından ortaklaşa düzenlenen Türki Amerikan Yıllık Kongresi'nin kapanış galasına katıldı.

Galaya gelen çok sayıdaki ABD Kongresi üyesiyle sohbet eden Şimşek, ABD'deki Türk toplumu üyeleriyle de fotoğraf çektirdi.

Şimşek, galada yaptığı konuşmada, organizasyonda çok sayıda Kongre üyesini bir arada görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Türkiye ve ABD'nin sadece stratejik ortaklar değil, doğal müttefikler olduğunu belirten Şimşek, iki ülke arasında çok sayıda ortak noktanın bulunduğunu, sadece Orta Doğu'da değil, dünyanın birçok kesiminde birlikte çalıştıklarını ifade etti.

Şimşek, galanın yapıldığı salona girerken bir Kongre üyesinin, kendisine, 'iflas etmemiş bir dostumuz olması güzel' dediğini anlattı.

'Birlikte yapabileceğimiz çok şey var'

Türkiye'nin iyi bir ekonomik performans gösterdiğini, Avro Bölgesi'ndeki krize karşı iyi hazırlandıklarını kaydeden Şimşek, Türkiye'de geçen yıl Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) yüzde 9, bu yılın ilk yarısında ise yüzde 10 büyüdüğünü söyledi

Şimşek, Türkiye'nin hızla büyüyen bir yükselen piyasa olduğunu belirterek, 'ABD de yüksek teknoloji ekonomisi, dolayısıyla birlikte yapabileceğimiz çok şey var, sadece ABD ve Türkiye'de değil, üçüncü ülkelerde de' dedi.

TAA ve 15 bin üyesiyle Türkiye'deki en büyük iş derneklerinden biri olan TUSKON'un, bu konferansı düzenlemekle çok yararlı bir iş yaptığını dile getiren Şimşek, konferansın sadece iki ülkeyi birbirine daha çok yaklaştırmakla kalmayıp, Türkiye, ABD ve üçüncü ülkelerdeki iş fırsatları konusundaki farkındalığın artmasına da katkıda bulunduğunu söyledi.

'Yakından bakma zamanı'

Türkiye ile ABD arasındaki siyasi ve askeri ilişkilerin mükemmel seviyede olduğunu, ancak ekonomik ilişkilerin geride kaldığını ifade eden Şimşek, 'Amerikalı ve Türk girişimcilerin Türkiye, ABD, AB, Orta Asya, Balkanlar, Orta Doğu ve Afrika'daki fırsatlara daha yakından bakmalarının zamanı olduğunu düşünüyorum' diye konuştu.

Şimşek, Türkiye'nin Avrupa'nın 6., dünyanın ise 16. büyük ekonomisi olduğunu, önümüzdeki yıllarda da dünyadaki ilk 10 ekonomi arasına girmeyi arzuladıklarını söyledi.

Türkiye'nin çok genç bir nüfusa ve birçok yapısal reform yapan istikrarlı bir hükümete sahip olduğunu belirten Şimşek, bu faktörlerin, iş dünyası açısından elverişli bir ortam doğurduğunu kaydetti.

Şimşek, Türkiye ve ABD arasındaki dostluğun ve müttefikliğin çok güçlü olduğunu ve bazı eleştirilere rağmen son gelişmelerin, iki ülkenin dostluğunun çok sağlam ve konjonktürel iniş çıkışlara karşı dirençli olduğunu gösterdiğini sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.