ABD büyükelçiden skandal söz?

ABD büyükelçiden skandal söz?
Ankara'ya atanacak ABD'nin yeni büyükelçisi Francis Joseph Ricciardone Türk düşmanı senatörlere skandal teminatlar verdi.Büyükelçi adayı Türkiye karşıtlarının...

Ankara'ya atanacak ABD'nin yeni büyükelçisi Francis Joseph Ricciardone Türk düşmanı senatörlere skandal teminatlar verdi.

Büyükelçi adayı Türkiye karşıtlarının gönlüne su serperken önceliğinin Kıbrıs, Fener Rum Patrikhanesi ve İsrail olduğunu açıkladı...

ABD Başkanı Barack Obama'nın Ankara Büyükelçisi olarak aday gösterdiği Francis Joseph Ricciardone, önceliklerinin Kıbrıs, Fener Rum Patrikhanesi, İsrail, İran, Ermeni sorunu hatta Türkiye'nin Yunanistan ile ilişkileri olacağı konusunda Türkiye karşıtlığı ile bilinen Senatör Bob Menendez'e teminat verdi.

"HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK"

ABD'nin Ankara Büyükelçisi adayı Ricciar-done da açılış konuşmasında, daha önce de Türkiye'de görev yaptığını belirterek, "30 yıldan fazla bir süredir Türkiye'nin daha demokratik daha açık ve ekonomik açıdan daha hareketli, dünyada etkisi artan bir oyuncu haline gelmesini gözlemlemekteyim" dedi.

Türkiye'nin Müslüman çoğunluğa sahip ancak demokratik ve laik bir ülke olduğuna değinen Ricciardone, "Eğer onaylanırsam ortak hedeflerimiz doğrultusunda Türk-Amerikan ortaklığının desteklemesi açısından mümkün olan her şeyi yapacağım" dedi. Ricciardone, ancak İsrail ve İran ile ilgili gelişmelerin kendilerini hayal kırıklığına uğrattığını belirtti.

HOŞGÖRÜNÜN YENİDEN TESİSİ


Patrikhanenin ekümenik statüsünün tanınması için Türk yetkililere telkinde bulunmaya devam edeceğini belirten Ricciardone, "Türkiye tarih boyunca dini azınlıklara gösterdiği hoşgörü ile gurur duyuyor, ancak bu tarihi gerçeğin hakkını modern çağda veremi- j yor. Türkiye'nin Ortadoğu'da j önemli bir ülke olabilmesi için insan hakları, demokrasi, hukukun üstünlüğü gibi ilkelerin hakkını vermesi lazım" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.