AA Finans Cari işlemler Açığı Beklenti Anketi

AA Finans Cari işlemler Açığı Beklenti Anketi
 AA Finans "Cari İşlemler Açığı Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistlerin, eylül ayında cari işlemler açığı beklentilerinin ortalaması 2,6 milyar...

 

AA Finans "Cari İşlemler Açığı Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistlerin, eylül ayında cari işlemler açığı beklentilerinin ortalaması 2,6 milyar dolar oldu.

 

İSTANBUL (AA) - AA Finans'ın TCMB tarafından 13 Kasım Perşembe günü açıklanacak 2014 Eylül ayı cari işlemler açığı verisine ilişkin beklenti anketi 18 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı.

 

Anket göre, ekonomistlerin eylül ayında cari işlemler açığı beklentilerinin ortalaması 2,6 milyar dolar oldu. Ankete katılan ekonomistler arasında eylül ayı cari işlemler açığına ilişkin en yüksek beklenti 3,2 milyar dolar, en düşük beklenti ise 2 milyar dolar olarak gerçekleşti.

 

Ekonomistlerin 2014 yıl sonu cari işlemler açığı beklentileri ortalaması 46,5 milyar dolar düzeyinde belirlenirken, bu konudaki en yüksek beklenti 49,5 milyar dolar ve en düşük beklenti 43,5 milyar dolar seviyesinde kaydedildi. Önceki anket döneminde ekonomistlerin yıl sonu cari işlemler açığı beklentilerinin ortalaması 46,8 milyar dolar düzeyindeydi.

 

Ekonomistlerin eylül ayı cari açık beklentilerinin ortalamasına (2,6 milyar dolar) göre ağustos ayında 48,9 milyar dolar olan yıllıklandırılmış cari işlemler açığının 48,7 milyar dolara gerileyeceği hesaplandı.

 

Ağustos ayında cari işlemler açığı 2,8 milyar dolar ve yıllıklandırılmış bazda cari işlemler açığı 48,9 milyar dolar düzeyinde olmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.