"800 lira büyük para bu parayla geçinilebilir''

"800 lira büyük para bu parayla geçinilebilir''
Değerli basın mensupları değerli kamuoyuBiz işçiler gecemizi gündüzümüze katarak, ailemize, çocuklarımıza, geleceğimize dair her gecen gün, kan revan...

Değerli basın mensupları değerli kamuoyu
Biz işçiler gecemizi gündüzümüze katarak, ailemize, çocuklarımıza, geleceğimize dair her gecen gün, kan revan bir şekilde durmadan, yorulmadan, onurumuzla, gururumuzla çalışmaktayız. Her sabah işe gitmek için evden çıktığımızda acaba hangi yollardan gitsek te bakkala, manava, komsuya, eşe dosta kısacası bir alacaklıya görünmemenin derdindeyiz.
Bunlarla beraber devletimizden, sayın ÇSGB FARUK CELIK? TEN acaba bizler için gerçekten bir şeyler yapılacak mı, maaşlarımız da iyileştirme yapılacak mı, iş kanunu na göre çalışabilecek miyiz, haklarımızı alabilecek miyiz, tehditler görmeden çalışabilecek miyiz, asgari ücrete bir nebzede olsun zam yapılacak mı, bizlerin yarasına azda olsa merhem olacak mı diye beklerken TC. devletinin Çalışma ve
Sosyal Güvenlik Bakanı, milyonlarca asgari ücretli çalışanla dalga geçercesine '' 800 lira büyük para bu parayla geçinilebilir'' demesi bizleri derinden üzmüştür.
Sayın bakanımıza buradan sormak istiyoruz;
Sayın bakanım size göre bizler 400 lira ev kırası vererek 200 lira elektrik su telefon vs. faturası ödeyerek 200 lira mutfak masrafı ödeyerek nasıl geçinelim.
Çocuğumuzun masrafını yazmıyorum çünkü çocuk ta yapamayız yapsak aç kalacak, yakacak masrafını yazmıyorum çünkü bizler sizlere göre üşümeyiz, çünkü 800 lira maaş alıyoruz. Bizler hasta olamayız, çünkü bizler çok dayanıklıyız, hastalık bizim genlerimizde yok. Yol masrafını yazmıyorum çünkü bizler hiç bir yere gidemeyiz, git sekte yürüyerek gitmemiz gerekecek. Yemeklerimizi ısıtmadan soğuk yememiz gerekiyor, çünkü tüp almaya paramız yok, yanı kısacası çocuğum olsa bile bir 50 kuruşluk çikolata bile almayacağız sayenizde. Bir çok örnek daha verebilirim ama bu örnekleri sayın Asgari Ücret Tespit Komisyonuna ve TC. Devlet büyüklerine bırakıyoruz.
Sayın bakanım bizlere reva gördüğünüz 800 lira gibi büyük bir parayla geçinemediğimiz için sizlerden çok çok özür diliyoruz ve sizi ayakta alkışlıyoruz.
Sayın bakanımıza tekrar soruyoruz;
Madem 800 lira ile yaşanabiliyor adalet adına eşitlik adına her kesim 800 lira maaş la çalışsın.
800 lira gibi büyük bir parayla nasıl geçineceğimizi bizler bilmiyoruz.Siz devletimizin kos koca bakanısınız, sizler en iyisini,en güzelini bilirsiniz, eğer bir formülü varda bize söylemiyorsanız çok büyük ayıp ediyorsunuz, varsa bir formülü bizler asgari ücrete yapılan 2013 zammını istemiyoruz.
Bütün Türkiye sizden 800 lira gibi büyük bir parayla nasıl geçineceğimizin formülünü beklemektedir.Hiç zaman kaybetmeden milyonlarca asgari ücretlinin derdine dermen olun ve bu formülü lütfen açıklayınız.Saygılarımla.

Kaşiç genel başkanı Halit ÖNÜK

KAMU ŞİRKET ÇALIŞANLARI EĞİTİM KÜLTÜR SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ ADANA

???????????


Değerli basın mensupları
Türkiye işçi dernekleri platformu olarak düzenlediğimiz basın açıklamamızın hayırlara vesile olmasını temenni ederim.
geçen hafta ve son olarak geçen günlerde çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı toplantı salonunda gündemin unutulmuş fakat en önemli sorunu olan taşeron işçilerin geleceği konuşulmakta idi


Asıl muhataplarının bizimde olmamız gereken toplantıda sosyal taraf olarak sadece işçi sendikaları konfederasyonlarının işveren sendikaları konfederasyonunun davet edilmesi ve bizlerin davet edilmemesini kabul etmiyoruz. Türkiye?de her geçen gün örgütlenerek çoğalan ve aktif çalışan federasyonların bu toplantıda yer alması ve işçilerin hakkını o masada savunması gerekiyordu.
Bizlerin muhatap olarak kabul edilmemesinin altında yatan nedenlerin açıklanması gerekir. Sayın Bakana faks gönderdik telefonlarla ulaşmaya çalıştık ama bizlere geri dönüş yapılmadı.
Taşeron işçinin hakkını en iyi savunacak sadece bizleriz. Bizlerin dışında taşeron işçilerin haklarını daha önceki toplantılarda da savunanları iyi biliyoruz. Bugün o masa etrafında bizler yoksak emin olun bizim adımıza o masada oturanlar önceki toplantılardan farklı sonuçla çıkmayacak. Sn. Bakanın dediklerine evet diyecek ve taşeron işçiyi perişan ederek masadan kalkacaklar.
Artık bıçak kemiğe dayandı. Ülkenin her yerinde işçi kıyımları işten çıkartılmalar özelleştirmeyle gelen taşeron işçi mağduriyetleri artarken Sn. Bakanın yıllık izinle ihale süresi ile maaşların zamanında alınmasıyla uğraşmasını hazmedemiyoruz. Ve buna bunca çileyi bilerek evet diyen sendika patronlarını da hazmedemiyoruz.
Sn. Bakanım artık vazgeç bu sevdadan. Taşeron işçilerin sorunları yıllık izinden mesai saatinden ibaret değil. Bizim asıl sorunumuz statümüzün olmaması iş garantimizin olmamasıdır. Sen bizlerin sorunlarına vakıf olmadığın gibi sosyal taraf diye yanına aldıklarında bizlerin sorunlarına vakıf değil.
Bakanlıkça hazırladığını ve sadece sizleri tatmin eden bu taslak içerisinde iş garantisi ve statü olmadığı müddetçe bu tasarıyı kabul etmiyoruz. Bu nasıl taslak anlamadık. Yaklaşık 2 yıldır yıllık izinden öte geçmedi. Sn. Bakanım hatırlatmakta fayda var. Bu Ülke hukuk devleti. Kazanılan mahkeme onaylanan kadro davalarımız var. Neden bu taslak içerisinde bunlara yer vermiyorsunuz? Neden bu hakkımızı tırpanlıyorsunuz? Merak buyurmayın bizlerin iş garantisini sağladığınız zaman Türkiye batmaz. Ülkemize gelen göçmenlere ödediğiniz paralardan birazda bize verirseniz sorun çözülür. IMF ye borç verene kadar b ize verseniz sizde bizde rahat ederiz.
Her yerde tepkimizi dile getirmeye devam edeceğiz. Konunun asıl muhatapları olan bizlerle masa etrafına gelmedikçe sizin çalışmanız başarısız olacak ve milyonlarca işçinin tepkisini alacaksınız.
Ya bu sorunu beraberce çözeriz ya da bu sorunu biz meydanlarda çözmeye devam edeceğiz.
Sn. Başbakanım? Sn. Faruk ÇELİĞİ sana şikayet ediyoruz. Siz dediniz ki sosyal taraflarla tekrar görüş ve konuyu çöz. Ama sn. Bakan sosyal taraf olarak bizi muhatap almadan sadece sendikaları muhatap alıyor. Bu konuya lütfen el atın. Sn. bakan bu şekilde devam ederse toplumsal hareketlilik daha da artarak devam edecek. Artık mağduriyet yaşamak istemiyoruz. Artık birilerinin sebepsiz zenginleşmesini istemiyoruz. Adalet istiyoruz. Adalet istiyoruz. Adalet istiyoruz.
İş garantisi ve güvenilir gelecekten başka talep yok. Bu taslakla resmi olarak alt işverene bağlamaya çalışması, işveren ağzıyla yapılan taslaktır. Biz adil ve eşit bir tasarı iş garantisi istiyor ve bu hakkımız için sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz.

HALİT ÖNÜK

KAŞİÇ .KAMU ŞİRKET ÇALIŞANLARI EĞİTİM KÜLTÜR SOSYAL YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ GENEL BAŞKANI

KİDEF.KAMU İŞÇİ DERNEKLERİ FEDERASYONU BŞK YAR

TİDEP.TÜRKİYE İŞÇİ DERNEKLERİ PILATFORMU GENEL BŞK YRD

HALİT ÖNÜK . ADANA

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.