"657 sayılı kanun 657'den fazla değişmiş"

"657 sayılı kanun 657'den fazla değişmiş"
Çelik, 657 sayılı devlet memurları kanunu ve taşeron işçiler hakkında konuştu,Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İstanbul'da AK Parti...


Çelik, 657 sayılı devlet memurları kanunu ve taşeron işçiler hakkında konuştu,

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, İstanbul'da AK Parti Siyaset Akademisi 14'üncü dönem yerel yönetimler programına katıldı.

Çelik, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun daha işler hale getirilmeye çalışıldığını kaydetti.

657 SAYILI KANUN 657'DEN FAZLA DEĞİŞMİŞ

Çelik, ?Sosyal taraflarla bir araya gelmeye başladık. Hızlı bir şekilde aksaklıkları giderildi, 1965 yılında çıkmış Devlet Personel Kanunu. 657 sayılı kanun 657'den fazla değişmiş. O halde ne yapmak gerekiyor. Burada ciddi bir şekilde üzerinde çalışma sosyal taraflarla beraber. Bu işe ciddi bir neşter atmak gerekiyor. Bunu daha işler hale getirmek gerekiyor. Şu anda çalıştığımız konu bu.'' Dedi.

Taşeron çalışanlarla ilgili düzenlemeye de değinen Faruk Çelik, işçilerin haklarını korumak için adımlar atıldığını belirtti.

ÖNCELİKLE DEVLETİN ATMASI GEREKEN ADIMLAR VAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, konuyla ilgili olarak, ?Taşeronluğu emeğin sömürüsüne dönüştürme hakkına kimse sahip değil. İşçi insan değil mi? Alt işverenin yanında çalışan işçilerimiz tabi ki olacak. Alt işveren tabi ki olacak. Ama haklar konusunda, haklarını koruma konusunda öncelikle devletin, kamunun, bakanlığın atması gereken adımlar var. Onları inşallah biz atıyoruz. O yasal düzenlemeyi de inşallah bu dönem içerisinde çıkaracağız.? Dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.