63 bin Filistinli evine hasret

63 bin Filistinli evine hasret
 Birleşmiş Milletler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından 63 bin Filistinlinin halen okullarda barındığını bildirdi.  CENEVRE...

 

Birleşmiş Milletler, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından 63 bin Filistinlinin halen okullarda barındığını bildirdi.

 

 

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM), İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ardından 63 bin Filistinlinin halen okullarda barındığını bildirdi.

 

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi (OCHA) Sözcüsü Jens Laerke, BM Cenevre Ofisi'nde yapılan basın toplantısında, Gazze'de yerinden edilen insanlara yardım için acilen daha fazla fona ihtiyaç duyduklarını belirtti.

 

Saldırılar nedeniyle yerinden olan 63 bin insanın halen Gazze'deki 29 Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) okulunda barındırıldığını ifade eden Laerke, 50 bin kişinin de akrabalarının yanında kaldığını tahmin ettiklerini bildirdi.

 

Yerinden olan insanlara yardım için daha önce talep ettikleri 367 milyon doların yaklaşık yarısını alabildiklerine işaret eden Laerke, yardım faaliyetlerinde kullanmak için uluslararası kamuoyundan daha fazla miktarda fon isteyeceklerini kaydetti.

 

Gazze'deki sağlık tesislerinin yüzde 90'ının açıldığını da belirten Laerke, fakat bu tesislerin bir kısmının aldıkları hasar dolayısıyla kısıtlı imkanlarla hizmet verebildiğini söyledi.

 

 

 

- Gazze'de 395 okulda eğitime başlanamadı

 

 

 

BM Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) Sözcüsü Christophe Boulierac ise çatışmalar nedeniyle Gazze'deki 395 okulda eğitime başlanamadığına dikkati çekti.

 

UNICEF'in, çocukların okula gidebilmeleri için yardım faaliyeti yürüttüğünü anlatan Boulierac, yerinden edilen insanların barındırılması için kullanılmış olan okulları temizleyerek yeni eğitim-öğretim dönemine hazır hale getirmeye çalıştıklarını söyledi. Boulierac, Filistinli çocuklara okul araç gereçleri de dağıtacaklarını bildirdi.

 

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarına devam eden İsrail, saldırılarına Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan ateşkesle son vermişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.