45 yıl sonra Filistin'e dönen Meşal'dan ilk mesaj

45 yıl sonra Filistin'e dönen Meşal'dan ilk mesaj
 Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, bugünün Kudüs'ün kurtuluşu, Filistinli mültecilerin dönüşü ve zafer için bir başlangıç niteliğinde...

 

Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Halid Meşal, bugünün Kudüs'ün kurtuluşu, Filistinli mültecilerin dönüşü ve zafer için bir başlangıç niteliğinde olduğunu söyledi.

 

 

Gazze'deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniyye ile beraber Hamas'ın kurucusu Şeyh Ahmed Yasin'in evini ziyaret eden Meşal, yaptığı açıklamada, Fetih hareketi ile uzlaşmada başarılı olunacağını ve mevcut bölünmenin son bulacağını belirterek, ''Bugün Kudüs'ün kurtuluşu, Filistin mültecilerin dönüşü ve zafer için bir başlangıç niteliğindedir'' ifadelerini kullandı.

 

Öte yandan Heniyye, Gazze'yi 45 yıl aradan sonra ilk kez bugün ziyaret eden Meşal'in ziyaretinin 'tarihi bir olay' olduğunu vurgulayarak, Filistin halkının içerde ve dışarda tek yürek olduğuna dikkati çekti.

 

Mısır'ın devrik lideri Hüsnü Mübarek döneminde Mısır üzerinden Gazze'ye girişi yasak olan Meşal, yarın Hamas'ın kuruluşunun 25'inci yıldönümü kutlamalarına katılacak.

 

Hamas'ın Siyasi Büro Şefi Meşal'e ziyareti süresince yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Siyasi Büro üyeleri İzzet er-Reşk ile Muhammed Nasr eşlik edecek.

 

Ramallah'ın Silvad Köyü'nde doğan Meşal, 11 yaşında ayrıldığı Gazze'yi bir daha ziyaret edememişti.

 

 

 

Kaynak: Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.