3.500 Fidan Balcalı Kampüsünde Toprakla Buluştu

3.500 Fidan Balcalı Kampüsünde Toprakla Buluştu
“11 Milyon Fidanı Toprakla Buluşturuyoruz, 11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan, Yarın Nefes” Projesi Kapsamında Tören Düzenlendi

cu-11-002.jpg

3.500 Fidan Balcalı Kampüsünde Toprakla Buluştu

“11 Milyon Fidanı Toprakla Buluşturuyoruz, 11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan, Yarın Nefes” Projesi Kapsamında Tören Düzenlendi

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde organize edilen, Yükseköğretim Kurulunun da yürütücülüğünü yaptığı “11 Milyon Fidanı Toprakla Buluşturuyoruz, 11 Milyon Ağaç, Bugün fidan, Yarın Nefes” Projesi kapsamında Çukurova Üniversitesinde(ÇÜ) de fidan dikme etkinliği düzenlendi. Etkinlik kapsamında 3.500 adet fidan Balcalı Kampüsü’nde toprakla buluştu.

Törene Vali Mahmut Demirtaş, Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Rektör Yardımcıları, dekanlar, akademisyenler, idari personel ile çok sayıda öğrenci ve davetli katıldı.

3.500 Fidan Balcalı Kampüsünde Toprakla Buluştu

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar açılış konuşmasında Çukurova Üniversitesinin Seyhan Baraj Gölünün doğu yakasında yaklaşık 18 bin dekar arazi üzerine kurulmuş olduğunu hatırlatarak büyük bir kesiminin ise çok çeşitli türde ağaçların oluşturduğu geniş ormanlık alanlara sahip olduğunu ifade etti. Etkinlik kapsamında, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanarak geçen ay hizmete açılan, Mithat Özsan Bulvarı üzerindeki Sosyal Tesis Kavşağı ile Can Özşahinoğlu Bulvarı üzerindeki İşitme Engelliler Merkezi Kavşağı arasındaki, 30 metre genişliğinde, 2.200 metre uzunluğundaki 6 şeritli Güney Kampüs Bulvarı’nın çevresindeki yaklaşık 200 dekarlık alana 3.500 adet fidan dikimi gerçekleştireceklerini ifade eden Prof. Dr. Kibar şunları kaydetti:

“Güney Kampüs Bulvarı’ndaki her iki taraf kaldırımlarının hemen dış taraflarına, Üniversitemiz tarafından temin edilen 500 adet Kauçuk (Ficus Nitida) fidanı ile 3.000 adet Fıstık Çamı (Pinus Pinea) fidanı dikeceğiz. Genel olarak dikeceğimiz fidanların seçiminde bir kısmının meyveli olmalarını özellikle tercih ederek kampüsümüzdeki doğal yaban hayatının; kuş, hayvan ve biyo çeşitliliğin artmasını amaçlamaktayız. Bu etkinliğimizle birlikte kampüsümüzde tarımsal faaliyette kullanılanların dışındaki arazilerimizi büyük ölçüde ağaçlandırmış olacağız. Böylece ülkemizin zaten en yeşili bol, en geniş biyo kütleye sahip olan ve doğal bir park alanı görünümündeki Üniversitemizi neredeyse tamamen ağaçlandırmış olacağız. Şüphesiz, yeni orman alanları yaratmak kadar bunları korumak da çok önemlidir ve bu konuda da gereğini yapmalıyız. Ayrıca belirtmek isterim ki, Adana’nın kentsel gelişim hızı göz önüne alındığında kampüs alanımızın bu yeşil bitki örtüsü gelecekte şehrimizin de akciğerleri olacaktır.”

Daha sonra protokol üyeleri ve katılımcılar fidanları toprakla buluşturarak can suyu verdi. Etkinlik hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.