28 kişi daha gözaltına alındı?

28 kişi daha gözaltına alındı?
Oy kullanmak isteyen vatandaşları engellemeye çalışan ve tehdit eden 28 kişi gözaltına alındı... Iğdır, Şırnak, Hakkari, Mersin, Ağrı ...

Oy kullanmak isteyen vatandaşları engellemeye çalışan ve tehdit eden 28 kişi gözaltına alındı...

 Iğdır, Şırnak, Hakkari, Mersin, Ağrı  ve Mardin'de, oy kullanmak isteyen vatandaşları engellemeye çalışan ve tehdit eden 28 kişi gözaltına alındı.

Hakkari Valisi Muammer Türker, halk oylamasında oy kullananların listesini kontrol etmek isteyen 2 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. Vali Türker, bir okulda oy kullanan seçmenlerin listesini kontrol etmek isteyen 2 kişi olduğunun belirlendiğini, bu kişilerin cumhuriyet savcılığının talimatıyla gözaltına alındığını belirtti.

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, vatandaşların oy kullanmasını engellemeye çalışan 3 kişi gözaltına alındı.

Iğdır'da, bir ihbarı değerlendiren İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Konaklı Mahallesi'ndeki Şehit Öğretmen Şevki Akgün İlköğretim Okulu'nun çevresinde güvenlik önlemi aldı. Ekiplerin, oy kullanmak isteyen vatandaşları tehdit ettikleri gerekçesiyle 2 kişiyi gözaltına aldığı bildirildi.

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde, oy kullanmaya gelen vatandaşları oy kullanmamaları için tehdit ettiği belirlenen 9 kişi gözaltına alındı.

Mersin'in Tarsus ilçesi emniyet müdürü Yaşar Aksoy, Gazipaşa Mahallesi'nde halkın oy kullanmasının engellenmeye çalışıldığı yönünde bilgi alındığını söyledi. Aksoy, çalışmalar neticesinde 1 kişinin oy kullanmak isteyenlere engel olmaya çalışırken yakalandığını ve adli makamlara sevk edileceğini bildirdi.

Mardin'in Nusaybin ilçesi merkezindeki çeşitli mahallelerde oy kullanmaya gelen vatandaşları ''Halk oylamasını boykot edin'' diyerek tehdit eden 11 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan, Adana'da, vatandaşın referandum için oy kullandığı okulun çevresinde önlem alan polis ekiplerine havai fişek ve molotofkokteylli saldırıda bulunuldu.

Çoğunlukla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden göç edenlerin yaşadığı merkez Seyhan ilçesindeki Ova Mahallesi'nde bulunan Seyhan Belediyesi İlköğretim Okulu'nun çevresinde oy verme işlemlerinin başladığı saatlerden itibaren çevik kuvvet ve terörle mücadele ekiplerinin de katılımıyla geniş güvenlik önlemleri alındı.

Okulun çevresinde bekleyen ve oy kullanmaya gelenleri etkilemek isteyen kişilerden biri, polis ekiplerinin uzaklaşmaları konusundaki uyarılarını dinlemedi. Ekipler, bu kişiyi, direniş gösterince gözaltına aldı. Bu sırada, sokak köşelerinde bekleyen çevik kuvvet ekiplerine bir grup tarafından havai fişek, etkisinin güçlendirilmesi amacıyla birbirine bağlanmış çok sayıda maytap ve molotofkokteyliyle saldırıda bulunuldu. Polis ekipleri, bunun üzerine gruba müdahale etti. Sokak aralarına giren kişilerle polis ekipleri arasında zaman zaman kovalamaca yaşandı.

Saldırıda bulunanların yakalanması amacıyla polisin çalışmaları ve gruplara panzerlerle müdahalesi sürüyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.