21 YARSAV üyesi de 'militan' yargıçlar içine giriyor mu?

21 YARSAV üyesi de 'militan' yargıçlar içine giriyor mu?
TBMM Genel Kurulu, 2012 Yılı Merkezî Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine dün başladı.Rahatsızlığı sebebiyle İstanbul'daki evinde istirahat...



TBMM Genel Kurulu, 2012 Yılı Merkezî Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine dün başladı.

Rahatsızlığı sebebiyle İstanbul'daki evinde istirahat eden Başbakan Tayyip Erdoğan, 9 yıllık iktidar boyunca ilk kez bütçe görüşmelerinde yer almadı. Görüşmeler, 'yargı' tartışmasına dönüştü. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Yargıtay'a seçilen 160 yeni üye için 'militan' suçlamasını Meclis kürsüsünden tekrarlaması, tartışmayı başlattı. Kılıçdaroğlu'na Adalet Bakanı Sadullah Ergin cevap verdi. Ergin, Kılıçdaroğlu'nu 'militan' dediği Yargıtay üyelerinden özür dilemeye davet ederken, Yargıtay ve Danıştay'a seçilen 21 YARSAV üyesinin de 'militan' olup olmadığını sordu. Ergin, "Bu 21 kişi bu militanların içine giriyor mu? Şayet giriyorsa lütfen yanınızdaki eski YARSAV Başkanı, grup başkan vekilinize (Emine Ülker Tarhan) 'Niçin militanları YARSAV'a üye yaptınız?' diye sorun. Sayın Kılıçdaroğlu çok büyük gaf işlediniz, özür dilemek sizi küçültmez büyütür. Yüksek yargıçlara iftiradan vazgeçiniz ve özür dileyiniz." diye konuştu.

CHP liderinin seçimlerde 'boş oy kullandığı' için 160 Yargıtay üyesine 'militan' dediğini, Meclis kürsüsünden de bunu tekrar ettiğini hatırlatan Adalet Bakanı, Yargıtay'ın 250 üyeli iken de boş oy kullanma geleneği olduğunu örnekler vererek hatırlattı. "250 üyeli Yargıtay, o zaman da acaba militan mıydı? Tamamı birinci sınıf hakim ve savcılar arasından seçilen 160 Yargıtay üyesine militan diyerek açıkça hakaret ve iftira ettiniz. CHP genel başkanı olmanız size hakaret ve iftira hakkı vermez. Bunların hiçbiri AK Parti döneminde göreve başlamamıştı, en genç olanı 18 yıl önce mesleğe alındı." ifadelerini kullandı.

'Cezaevindeki gazeteciler' eleştirilerine de cevap veren Ergin, 'gazeteci' denilen kişilerden bazılarının 'terör örgütü bağlantısı ve aldığı mahkûmiyet' kararlarını okudu ve ekledi: "İçlerinde terör faaliyetlerinden müebbet ağır hapse mahkûm olmuş kişiler var. Bunları bize gazeteci diye önümüze koyuyorlar. Gerçekten gazetecilik faaliyetinden dolayı içeride olan varsa onlara da haksızlık yapılıyor."

CHP'Lİ TARHAN'DAN TEPKİ ÇEKEN İFADE:

İktidarın kamçısına göre kişneyen bir yargı var

"Sizin gözünüzde biten yargı bugün ayağa kalkıyor." diyerek konuşmasını bitiren Adalet Bakanı'nı AK Partililer uzun süre alkışlarken, CHP'liler laf attı. CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, "Kılıçdaroğlu özür dileyecekmiş. Başka işiniz yok mu sizin?" karşılığını verirken, AK Partililer ile CHP'liler arasında zaman zaman küfre varan tartışmalar yaşandı. CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan da söz alarak Ergin'e tepki gösterdi. Tarhan'ın "İktidarın kamçısına göre kişneyen bir yargıyla bu ülkeyi baskı altına almaya çalışıyorsunuz." sözleri, AK Partili vekillerin tepkisini çekti. AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın 'ağza alınmayacak bu sözlere üzüldüğünü' belirtirken, "Yargı elinizden gittiği için feryat figan bağırıyorsunuz. Sizin için üzgünüz ama Türkiye artık bir hukuk devleti." ifadelerini kullandı. Tarhan'a cevap veren Adalet Bakanı'nın konuşmasını CHP'liler uzun süre sıralara vurarak engellemeye çalıştı.

Bu arada bütçe tasarısına muhalefetin eleştirilerine hükümet adına Ali Babacan cevap verdi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasında 'yeni hiçbir teklif' getirmediğini söyleyen Babacan, "Yeni bir teklif gelsin diye ümit ederdim, olmadığı için onlar üzerinde bir değerlendirme yapamıyorum." dedi. Türkiye'nin dünyada parmakla gösterildiğini anlatan Ali Babacan, küresel krizden Türkiye'nin sınırlı miktarda etkileneceğini dile getirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.