2016-2018 Yıllarını Kapsayan Erasmus+ Staj Konsorsiyum Projesi Sona Erdi…

2016-2018 Yıllarını Kapsayan Erasmus+ Staj Konsorsiyum Projesi Sona Erdi…
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) koordinatörlüğünde yürütülen “ÇukurovaMED Staj Konsorsiyumu” 2016-2018 dönemi projesi büyük başarılarla tamamlanıyor.

2016-2018 Yıllarını Kapsayan Erasmus+ Staj Konsorsiyum Projesi Sona Erdi…

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) koordinatörlüğünde yürütülen “ÇukurovaMED Staj Konsorsiyumu” 2016-2018 dönemi projesi büyük başarılarla tamamlanıyor.

Çukurova Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Adana Sanayi Odası ve Mersin Ticaret ve Sanayi ortaklığında devam eden Çukurova MED Staj Konsorsiyum Projesi kapsamında sadece öğrenciler değil, akademik ve idari personel de yurt dışı deneyimi kazandı.

Konsorsiyum projesine dahil olan üniversitelerden 20 öğrenci yurt dışındaki çeşitli firmalarda staj deneyimi kazanırken, dört üniversiteden 7 personel İngiltere, İskoçya, Almanya, İspanya, Polonya, Litvanya ve Hırvatistan’da bir hafta Eğitim Alma faaliyetinde bulundular. Konsorsiyum ortağı olan Üniversiteler, ayrıca Ders Verme Hareketliliği kapsamında seminer vermek üzere farklı sektörlerden davet edilen eğitmen katılımcıları üniversitelerinde misafir etme fırsatı yakaladı.

 

10 YABANCI EĞİTMEN SEMİNER VERDİ

Staj konsorsiyumunun hedeflerinden biri de öğrencilerin sanayi ve yükseköğretim kurumları arasında işbirliği geliştirilmesinde kazandıkları tecrübeyle yenilikçi düşünce ve AR-GE çalışmalarında yer almasına katkıda bulunmak. Bu bağlamda 2017-2018 akademik yılında farklı sektörlerle işbirliği içerisinde İngiliz Dili Eğitimi, Ziraat, Mimarlık, Biyomedikal Mühendisliği, Girişimcilik, İnsan Hakları ve Avrupa Birliği Gençlik Projeleri alanlarından 10 yabancı eğitmen; Çukurova Üniversitesi, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Çağ Üniversitesi’nin misafiri olarak ağırlandı ve tüm konsorsiyum ortak üniversitelerinde çeşitli seminerler verdi.

 

İÇ-MİMARLIK ÖĞRENCİLERİ PROJELERİNİ SERGİLEDİ

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında İspanya’da bulunan Valencia Language Club Dil Okullarının Kurucusu ve Genel Müdürü Maria Alejandro’nun Çukurova Üniversitesi’nin davetlisi olarak gelmesiyle başlayan öğrenci-sektör buluşmaları, Bahar yarıyılında da hızla devam etti. Fransa’da bulunan “MenoMenoPiu Architects” isimli mimarlık firmasından gelen Alessandro Balducci ve Emanuele Saldini önce Mersin Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde, daha sonra Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve İç-Mimarlık Bölümünün öğrencilerine mimarlık projeleri, uluslararası proje yarışmalarında aranılan kriterler, yurt dışındaki mimarlık bürolarında staj yapanlarda aranılan özellikler ve genel olarak sektördeki en son gelişmeler hakkında seminerler verdi. Mithat Özsan Amfisi’nde yapılan etkinlik, sonrasında İç-Mimarlık öğrencilerinin projelerini sergiledikleri fuaye alanında devam etti. Çağ Üniversitesi’nin davetlisi olarak Bulgaristan Champions Factory'den gelen Shirin Amin, Alexandra Goteva ve Alexander Balabanov hem Çukurova Üniversitesi Akif Kansu Toplantı salonunda hem de Çağ Üniversitesinde öğrencilere 'girişimcilik ' ve yurtdışı staj olanakları hakkında detaylı bilgiler verdiler.

 

SERACILIK VE TARIM SEKTÖR HAKKINDA BİLGİ ALIŞVERŞİNDE BULUNULDU

Üniversitemizin davetlisi olarak Ziraat Fakültesi’nde bir hafta boyunca seminerler veren Maria del Carmen, İspanya’nın Valencia şehrindeki “Agro Consulting del Mediterraneo” firmasından geldi. Organik gübre üretimi, doğal tatlandırıcı ‘stevia’ bitkisinden üretim projesi,  gübre üretiminde kullanılan organik ürünler ve Almeria bölgesindeki seracılık ve tarım hakkında bilgi veren Carmen, fakültenin farklı bölümlerindeki öğretim üyeleriyle de sektör hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Fransa’daki “Institute of Genetics and Molecular and Cellular Biology” (IMGBMC/CERBM-GIE) adlı araştırma enstitüsünden Prof. Dr. Hinrich Gronomeyer Üniversitemiz Tıp Fakültesi ve Biyoteknoloji Merkezinde genomik teknolojileri ve sistemsel biyoloji yaklaşımları üzerine seminer verdi. Biyoloji ile ilgili bilimlerde kariyer planlamaları hakkında da konuşan Gronomeyer, özellikle Biyoteknoloji Merkezinden çok etkilendiğini ifade etti.

Konsorsiyum kapsamında davet edilen diğer iki uzman ise ÇukurovaMED Staj Konsorsiyum proje ortağı Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesine geldi. İsveç ve İtalya’dan davet edilen konuklar İşletme Fakültesinin öğrencileri ve öğretim üyeleriyle bir araya geldiler.

 

ÇUKUROVAMED STAJ KONSORSİYUM PROJESİ 31 MAYIS’TA SONA ERDİ

31 Mayıs 2018 tarihinde başarılı bir şekilde sona eren ÇukurovaMED Staj Konsorsiyum Projesi, 2018-2021 yıllarını kapsayacak şekilde yeniden akredite oldu. Yeni dönemde Mersin’de bulunan Toros Üniversitesinin Konsorsiyuma dâhil olması ile projenin yararlanıcı profili, daha da genişleyecek.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.