2014 Hurda Araç Torba Yasa Hurda Teşvik Paketi Hurda İndirimi

2014 Hurda Araç Torba Yasa Hurda Teşvik Paketi Hurda İndirimi
20 yaşın üzerindeki araçların trafikten çekilmesini öngören teşvik paketinin ayrıntıları netleşti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı...

20 yaşın üzerindeki araçların trafikten çekilmesini öngören teşvik paketinin ayrıntıları netleşti. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Aydın, ?Hurda araç alımı için yeni uygulamanın bu yıl yeniden başlatılması planlanıyor? dedi.

Hurda Araç Yasası ile ilgili olarak yine gündeme yeni gelişmeler yaşanabilir..  Hurda Araç Yasası hakkında son sıcak gelişmeler bu sayfada.

 

İsteyene nakit, isteyene vergi indirimi sağlayan teşvik paketi geliyor Başbakan Erdoğan?ın açıklamaları ile gündeme gelen ve 20 yaşın üzerindeki araçların trafikten çekilmesini öngören teşvik paketinin ayrıntıları netleşti.

 

Ekonomi bürokrasisi, hurda araçlarının trafikten çekilmesi amacıyla, vergi indirimi ve nakit desteğini içeren iki alternatif hazırladı. Buna göre, hurda aracını verip yerine yeni araç almak isteyenlere, vergi indirimi getirilmesi öngörülüyor. İkinci olarak, hurda aracını teslim edip bunun karşılığında nakit olarak ödeme yapılması gündemde. Böylece, hurda araç sahiplerine çift yönlü bir teşvik getirilmesi söz konusu olacak. Alternatiflerle ilgili çalışmalar ise ay sonunda üç bakanın katılımı ile yapılacak hurda zirvesinde ele alınacak.

 

Bununla ilgili çalışmalar mutlaka vardır. Hangi dönemde devreye gireceği kararını ben tek başına veremem. İlgili arkadaşlar yapılan çalışmaların sonucunda çalışmaları açıklar.

 

Hurda teşviki ile traktör Tarım Bakanlığı alanında, kamyon ve otobüsçülerle ilgili Ulaştırma Bakanlığı alanında, otomobil ile ilgili sorumluluk bizim bakanlığımızda. Biz bu noktada farklı bir ihtiyaç oluşması durumunda farklı adımlar atabiliriz. Şu andaki kararımız hazineye ek bir yük getirmeden sektörün ve bakanlığın kendi imkanları ile mekanizmayı çalıştırmasıdır.

 

Maliyeden yeni bir kaynak isteyerek şu anda hurda teşviki oluşturmayı Sayın Bakanımız ve Başbakanımızla istişare ederiz? şeklinde konuştu.

 

Hurda teşviğine ilişkin bir soru üzerine ise Bakan Işık, ?KOBİ?lere teşvik ile ilgili hükümetimizsürekli KOBİ?lere teşviki gündemde tutan bir anlayışa sahip. Biz daha iyisini nasıl yaparız diye gündem yapan bir iktidarız. Gerektiği anda gerekli adımların atılacağına hiç kimsenin tereddüdü olmasın. Ama takdir edersiniz ki somut adımlar atma noktasında açıklamalar koordinasyon içerisinde yapılır.

 

20 YAŞIN ÜZERİNDEKİ ARAÇLAR

Kamu kurum kuruluşları ve otomotiv sanayi temsilcileri katılımı ile yapılan çalışmalarda özellikle20 yaşın üzerindeki aracını teslim edenlere belli bir nakit desteği, ikinci el araç alımında kredifaiz desteği gibi birtakım destek unsurları üzerinde durulduğu vurgulandı.

 

Ancak buuygulamanın genel hatlarının 2014 yılı içinde netleştirilmesinin planlandığı açıklandı.

 

SADECE BİNEK ARAÇLAR!

Yine yapılan çalışmalarda genel olarak hurda teşvikinin ?binek araçlara? verilmesi üzerinde durulduğu belirtildi. ?Bunun yanı sıra, bahse konu hurda teşviki uygulaması sırasında diğer ilgili Bakanlıkların da sorumluluk paylaşımı olacaktır? denildi. Binek (Mı kategorisi) ve hafif ticari (Nı kategorisi) araçların hurdaya ayrılması, bu araçların geri dönüşümlerinin nasıl sağlanacağı, bu geri dönüşümü yapacak kuruluşların taşıması gereken şartlar gibi kuralların ?Ömrünü Tamamlamış Araçların Kontrolü Yönetmeliği? ile belirlendiği anımsatıldı. Türkiye genelinde hurda araç alımı yapma konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığından izinli, 700 tane ömrünü tamamlamış araç teslim yeri; araç arındırma ve söküm işlemlerini gerçekleştiren 87 geçicidepolama alanı bulunduğu vurgulandı. ?Bu tesislerden 8 tanesi aynı zamanda araçlardanmalzeme geri kazanımı gerçekleştiren entegre işleme tesisidir? denildi. Öte yandan yasa hakkında yeni bilgileri de sizlere vereceğiz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.