1994'deki gibi olmaz

1994'deki gibi olmaz
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, bazı BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlık dosyasıyla ilgili açıklama yaptı.1994'deki gibi olmazParlamento muhabirlerinin...


TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Kuzu, bazı BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlık dosyasıyla ilgili açıklama yaptı.

1994'deki gibi olmaz

Parlamento muhabirlerinin bazı BDP'li milletvekillerinin dokunulmazlık dosyasıyla ilgili sorularını yanıtlayan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, Komisyon'a gelen dosya sayısının 869'a çıktığını belirterek, Van bağımsız milletvekili Aysel Tuğluk ve 9 BDP'li milletvekilinin dosyasında "Terör örgütüne bilerek isteyerek yardım etmek" isnadına yer verildiğini söyledi.

 

Kuzu, "Cumhurbaşkanı Abdullah Gül geçmişteki olayları hatırlatarak 'bu bir çıkmaz sokak' dedi. Bu  değerlendirmesini nasıl buluyorsunuz?"' sorusuna karşılık, 10 yıldan beri dokunulmazlık kurumunu en çok savunan ve bu konuda dik duran milletvekili olduğunu söyledi.

 

"Dokunulmalık milletvekillerine mutlaka ama mutlaka lazım olan bir kurumdur. Ben savunduğumda karşı çıkanlar bugün dokunulmazlığa sığınmak istiyorlar" diyen Kuzu, şöyle konuştu:

 

"1994 olayı elbette iyi bir örnek değil. Bu ille de onun gibi olacak diye bir şey yok. Çünkü bugünkü şartlar ile o günkü şartlar aynı değil. O günkü şartlarda inkar politikası vardı ve 'Kürt kimliği yoktur' üzerine kuruluydu. Bugün bu kimliği tanıyan, kültürel hakları da yerine getirmeye çalışan bir iktidar var.

 

Cumhurbaşkanı'nın bulunduğu konum ile Başbakan'ınki aynı değil. Cumhurbaşkanı, bulunduğu konumdan bunları söyleyebilir. Devletin başı olarak çok doğaldır."

 

Ajanslar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.