19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Etkinlikleri

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Etkinlikleri
Ergin İzci Grubu DSİ Baraj Çamlığında Kamp Çadırları Kurdu,Meşalelerle Fener Alayı Yürüyüşü Gerçekleştirdi

19 Mayıs Atatürk’ü anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 98.Yıldönümü kutlamaları kapsamında İzcilik Federasyonu Adana İl Temsilciliği tarafından çeşitli etkinlikler düzenlendi.

İzcilik Federasyonu Adana İl Temsilcisi Seçil Lider, kentte izcilik faaliyeti gösteren izci kulüpleri DSİ baraj Çamlığı’nda çadır kampı gerçekleştirdiklerini söyledi.

 Burada izcilere liderler tarafından eğitsel oyunlar, doğa, çevre, bayrak, vatan, Atatürk konularında bilgi aktardılar.

Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel'in öncülüğünde ve Adana Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde ergin izciler Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Çukurova Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Bilal Oldaç, Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Şube Müdürü Kadir Gül, Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi (TOHM)Adana Koordinatörü Murat Adıgüzel, Spor Şefi Hanifi Altun Baraj Yolu Hastaneler Caddesi kavşağında ellerinde meşalelerle ve bayraklarla yürüyerek, halkın katılımı, vatandaşların balkonlarından izcilere sevgi gösterileriyle Cemalpaşa, Gazipaşa Bulvarı, Vali caddesi geçilerek Menderes Spor Salonu önünde son buldu.

Yürüyüş sonunda İzcilik Federasyonu Adana İl Temsilcisi Seçil Binboğa tarafından topluca İzci Marşı okundu.

Daha sonra kısa bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri Spor Şube Müdürü Halit Yılmazel, "Bu akşam zahmetli bir yürüyüş gerçekleştirdiniz. Güzergâh boyunca söylediğiniz slogan ve marşlarla duygulu anlar yaşattınız. Sizleri görenler gurur duydular, hepinize teşekkür ediyorum. Yürüyüş boyunca güzel maşlar çalarak bizleri coşturan Adana Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı ve yol güvenliğini sağlayan emniyet güçlerimize teşekkür ederim " diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Şube Müdürü Kadir Gül ise izcilerin yaptığı etkinlikleri desteklediklerini, maneviyat açısından yürüyüşün oldukça geçtiğini söyleyerek, bütün izcilere teşekkür etti.

Ayrıca İzci Lider tarafından bütün şehitlerimiz anısına dua okundu.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.