18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Gururla Anıyoruz

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerini Gururla Anıyoruz
Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünü büyük bir gururla kutladıklarını belirten Taşkın, bu topraklarda 1000 yıllık Türk varlığına son vermek isteyen emperyalist devletlerin haksız ve yersiz tecavüzlerine maruz kalan milletimizin büyük bir mücadele örneği sergilediğini ve Çanakkale Zaferi’nin, Türk Milletinin kaderini değiştiren önemli zaferlerden biri olduğunu söyledi.

 

Necip Taşkın, kutlama mesajında şu ifadeler yer verdi: “Çanakkale’yi geçilmez yaparak hem tarihin seyrini hem Türk milletinin kaderini değiştiren bu millet, Çanakkale Savaşında kendi kaderini çizmiştir. Bu savaş dünya tarihinin seyrini değiştirmiş ve Türk Milletini emperyalizmin kölesi olmaktan kurtarırken, dünya milletlerine kahramanlığıyla örnek olmuştur. Hiç şüphesiz Atatürk gibi bir savaş dâhisi bu millete Çanakkale Zaferini hediye etmiştir. Bu büyük zaferin kazanılmasında pek çok isimsiz kahramanların büyük emeği var. Nitekim Yahya Çavuş, Koca Seyit, 57. Alay ve diğer Mehmetçiklerimiz kanlarıyla suladıkları toprakları düşmana vermemiş ve Çanakkale’yi geçilmez yapmıştır. Kahraman Türk ordusu bu zaferiyle Türk tarihinde yeni bir sayfa açmıştır. Millet olarak ne kadar öğünsek, ne kadar gururlansak yeridir.

 

Aynı zamanda Çanakkale, Türk Milletinin inancıyla, erdemli ve vakur duruşuyla tüm dünyaya insanlık örneği sergiledi bir savaştır. Bu savaşta Türk askeri denize düşen yaralı düşman askerlerinin kurtarılması için ateşi kesmiş, düşmanını sırtında revire taşımış, vicdanlı davranışıyla büyük bir insanlık örneği göstermiştir. Avrupalıların çektiği Çanakkale Savaşı filmlerinde Türklerin gurur verici insanlık örneği gösterilir. Çanakkale Zaferi ile dünyanın hayranlığını kazanan bir milletiz.

 

Çanakkale de bir kavga verilmiştir. Bu kavga mazlum bir milletin varoluş kavgasıdır. Emperyalizme karşı büyük bir direniştir. Güçsüz bir milletin, güçlü devletlerin haksızlığına karşı başkaldırısıdır. Tarihte böyle bir direniş görülmemiştir. Çanakkale Savaşı ile bir millet uyanmış, bir millet bağımsızlığını kazanmış ve gösterdiği büyük cesaretle altın harflerle tarihe adını yazdırmıştır. 

 

Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının ve bütün aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun. Allah mekânlarını cennet eylesin. Kahraman şehitlerimize minnet borçluyuz. Kahraman gazilerimizi de büyük bir minnet, şükran ile anıyor, onları büyük bir sevgi ve saygı ile selamlıyorum.”

 

 

 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.