17 Aralık'ta hesaba katılmayan önemli detay

17 Aralık'ta hesaba katılmayan önemli detay
İTO Başkanı İbrahim Çağlar'dan 17 Aralık Operasyonu ile ilgili önemli tespitler.17 Aralık operasyonunun devlete verdiği zararla birlikte iş adamlarının...


İTO Başkanı İbrahim Çağlar'dan 17 Aralık Operasyonu ile ilgili önemli tespitler.

17 Aralık operasyonunun devlete verdiği zararla birlikte iş adamlarının da büyük zarar gördüğünü belirten İTO Başkanı İbrahim Çağlar, operasyonu yapanların hükümetin ve devletin çok güçlü olduğunun farkına varamadığına vurgu yaptı.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, başkanlığını Ahmet Ural'ın yaptığı Adıyaman Genç İş Adamları Derneği'nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği "Yılın Genç Girişimcisi ve Yılın İşadamı" ödül töreninde 17 Aralık operasyonuna da değindi.

"HÜKÜMETİN GÜCÜNÜN FARKINA VARAMADILAR"

17 Aralık'ın hiç hoş bir tablo olmadığını ve bu tarihten sonra yapılan tartışmaların maneviyatımıza darbe vurduğuna dikkat çeken Çağlar, operasyonu yürüten kirli ellerin hesaba katmadığı ayrıntıyı açıkladı:

"Operasyonu gerçekleştirenler, zannettiler ki, devleti kaosun içerisine sokarız ve Türkiye bu kaostan kurtulamaz, düşüncesine sahipti. Ekonomik olarak milyarlarca dolar kayba rağmen Türkiye hala ayakta durabiliyor. Bu operasyonu yapanlar hiç iyi bir şey yapmadı. Hükümetin gücünün farkına varmadılar. Bu sıkıntılı süreçten hükümetle beraber, omuz omuza çıkacağız."

İTO BAŞKANI 30 MART'I İŞARET ETTİ

Haber7.com'un '17 Aralık Operasyonu'ndan sonra meydana gelen tartışmaların ne zaman sona erecek?' sorusunu da cevaplayan İTO Başkanı Çağlar, 30 Mart'ta yapılacak yerel seçimleri işaret etti.

"TÜRKİYE'DE ARTIK EKONOMİ KONUŞULSUN"

Şu anda olan kavga ve tartışmaların 30 Mart'ta sona ereceğini iddia eden Çağlar, 30 Mart'tan sonra tartışmaların bitmemesi halinde ise, iş dünyası olarak bunu bizim bitirmemiz gerekiyor, açıklamasıyla kararlığını gösterdi. Devletin ekonomiden elini çektiğini, dolayısıyla özel sektörün ekonomiyi yönettiğini savunan Çağlar, savaşların tank ve tüfekle yapılamadığını, ülkede artık ekonominin konuşulması gerektiğinin altını çizdi.

Öte yandan İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Adıyaman Genç İş Adamları Derneği Başkanı Ahmet Ural'a ?İTO'nun bundan sonra yapacağı bir toplantısının Adıyaman'da yapılacağının' sözünü verdi.

Kaynak:  Ömer Süt -Haber7

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.