1,4 milyar ciro yaptı her yıl bin kişi istihdam edecek?

1,4 milyar ciro yaptı her yıl bin kişi istihdam edecek?
Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, bu yıl KDV hariç 1,4 milyar lira ciro beklediklerini belirterek her yıl 1000 kişi istihdam hedeflediklerini söyledi.Teknosa...


Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, bu yıl KDV hariç 1,4 milyar lira ciro beklediklerini belirterek her yıl 1000 kişi istihdam hedeflediklerini söyledi.

Teknosa Genel Müdürü Mehmet Nane, bu yıl KDV hariç 1,4 milyar lira ciro beklediklerini belirterek, 2011 yılında da yüzde 20 büyüme hedeflediklerini bildirdi.

Nane, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı'nın dün 3D yayınla açılışını yaptığı Teknosa Adana mağazasında düzenlenen törende, Vali İlhan Atış ve Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ile kurdeleyi keserek, mağazayı tüketicilerin hizmetine açtı.

Daha sonra Atış ve beraberindekilerle mağazayı gezen Nane, ürünler hakkında bilgi verdi. Nane, Atış ile yaptığı görüşmede ise Valiliğin tahsis edeceği bir yerde 12 ay boyunca kadınlara yönelik bilgisayar kursu düzenleyeceklerini söyledi.

Nane, açılışın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce 380 metrekare alanda hizmet verdikleri mağazayı, 97 gün süren yenileme çalışmaları sonucu 4 bin 500 metrekareye çıkardıklarını ifade etti.

Mağazanın Türkiye'deki en büyük mağazalardan biri, Çukurova'nın da en büyüğü olduğunu anlatan Nane, binanın kolonlarının çelik konstrüksiyon ile güçlendirildiğini ifade etti.

Nane, mağazada 7 binin üzerinde ürün bulunduğunu, DVD player gibi medya ürünlerinin de dahil edilmesi ile bu sayının 50 binin üzerine çıktığını bildirdi.

Adana'da toplam 7 mağaza ile hizmet verdiklerini belirten Nane, yeni hizmete giren bu mağazada da 50 kişinin istihdam edildiğini söyledi.

2011 YILI HEDEFLERİ

Nane, bir soru üzerine, 2010 yılında toplam 25 bin metrekare yeni satış alanı eklediklerini belirterek, gelecek yıl da 20 bin metrekare satış alanı katmayı amaçladıklarını bildirdi.

Bu yıl sonunda KDV hariç 1,4 milyar lira ciro beklediklerini anlatan Nane, ''2011 yılında da yüzde 20 büyüme hedefliyoruz. 2011 yılında ekonominin ve politik ortamın daha da rahatlayacağını düşünüyoruz.

Gerek dünyadaki ekonomik gelişmelerin biraz daha pozitife dönmesi, gerekse Türkiye'de bir takım konuların gündemden düşecek olması ve genel seçimler de geçeceği için bunlarda çıkınca dünyadaki pozitif gelişmelerle beraber ortamın çok daha pozitif olacağını düşünüyoruz'' dedi.

Nane, 2010 yılında 10 milyon adet ürünü tüketici ile buluşturduklarını belirterek, bir yılda tüm mağazalarda 60 milyon ziyaretçinin ağırlandığını bildirdi.

''SEKTÖRÜN LİDERİYİZ''

Şu an Türkiye genelinde 68 il 39 ilçede toplam 105 bin metrekare alanda 260 mağaza ile hizmet verdiklerini anlatan Nane, şöyle konuştu:

''Türkiye'deki mevcut perakende zincirleri içerisinde bu gıda olabilir, tekstil olabilir, en yaygın perakendeci Teknosa'dır. Teknosa'nın Sabancı'nın kurucusu Hacı Ömer Sabancı'dan aldığı bir düstur vardır.

Bu topraktan aldığını bu toprağa vermek. Biz yatırımlarımızı sürdürerek ve istihdam yaratarak, her yıl ortalama bin genci işe alarak bunu yaratıyoruz. Teknosa'yı pazar liderliğine taşıdık.

Teknosa, organize elektronik perakendecilik sektörünün kurucusudur. Biz 2000 yılında bu işe başladığımızda tek çatı altında birçok farklı markayı satan başka bir ortam yoktu.''

Nane, bu işe girdiklerinde ''Müslüman köyünde salyangoz satıyorsunuz'', ''Sabancı'nın harcayacak parası çok'' şeklinde eleştiriler aldıklarını hatırlatarak, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Ama geçirdiğimiz 10 yıl içindeki gelişmelere baktığımızda bir sektör oluşturmanın haklı gururunu taşıyoruz ve kurulduğumuz günden beri de bu sektörün liderliğini açık ara devam ettiriyoruz.

Bizden önce kurulmuş olan bireysel mağazalar zincirleşmeye başladı. 2006 yılından sonra dünya devleri Türkiye'ye girmeye başladı. Bütün bunlar Teknosa'nın açtığı bir yolun izlenmesi ile oldu.

Dünyanın ilk 4 oyuncusunun Türkiye'de olmasına rağmen bir Adana kökenli Türk şirketi sektörde liderliğini devam ettiriyor. En yakın rakibinin iki katı büyüklükte bu liderliğini her geçen gün pekiştirerek ileriye götürüyor.

Buradaki tek dayanağımız var. Onlar da tüketicilerimiz. Ne yapıyorsak tüketicilerimizi memnun etmek, onlara daha etkin hizmet vermek için yapıyoruz.

Bu kapsamda ilk kez İstanbul'daki Cevahir ile Adana'daki bu mağazamızda çocuk köşeleri oluşturmaya başladık.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.