123 ülkeye Türk seferberliği

123 ülkeye Türk seferberliği
Türkiyeli yardım kuruluşları, Kurban Bayramı?nda 123 ülkeye gidecek... Türkiye'nin önde gelen yardım kuruluşları, gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında...

Türkiyeli yardım kuruluşları, Kurban Bayramı?nda 123 ülkeye gidecek...

 

Türkiye'nin önde gelen yardım kuruluşları, gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında yürüttükleri kurban organizasyonlarıyla yardım çemberini genişletiyor. İHH, Kimse Yok Mu,Kızılay, Türk Hava Kurumu, Cansuyu, Yardımeli, Yeryüzü Doktorları gibi yardım kuruluşları, hayırseverlerin kurbanlarını dünyanın pek çok ülkesinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

KAPILARINA GÖTÜRECEKLER

Bu yıl 20. kurban organizasyonunu gerçekleştirecek olan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), 103 ülkede kurban keseceklerini açıkladı. İHH, kurban faaliyetleri çerçevesinde öncelikli ülkelerinden birinin de Suriye olacağını, altı şehirde et dağıtacaklarını belirtti. Vakıf, Gazze'de de 40 bin aileye yardımulaştıracak. Kimse Yok Mu Derneği, dünyanın 73 ülkesinde 60 bini aşkın kurbanı 300 bin ihtiyaç sahibine ulaştırıyor. Derneğin Medya ve Kampanyalar Sorumlusu Murat Çopur, ''Kimse Yok Mu gönüllüleri, yurtiçindeki ihtiyaç sahiplerine kurban paketlerini evlerine kadar teslim edecek. Yurt dışında kesilmek üzere bağışlanan kurbanlar ise hangi ülke için bağışlanmışsa o ülkede kesilerek, gönüllüler tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak'' diye konuştu.

Deniz Feneri Derneği de 14 ülkede yaklaşık 10 bin kurban kesecek. Bu kurbanları 40 bin aileye dağıtmayı hedefleyen dernek Suriye, Arakan ve Afrika kıtasında fakir ülkelere ağırlık verecek. Türk Kızılayı ise "2012 Myanmar Kurban Vekaleti Kampanyası"nda topladığı kurbanları Myanmar'da kesecek.

MÜLTECİLERİ SEVİNDİRİYORLAR

Kızılay Basın Sorumlusu Erkan Aksu, kurban etlerinin Bangladeş'e sığınan Arakan Müslümanları'nın yaşadığı yerde dağıtılacağını belirtti. Cansuyu Derneği de bağışlanan kurbanları Kenya'da Somalili mültecilerin yaşadığı kamplarda dağıtacak.Derneğin Dış İlişkilerKoordinatörü Şerafettin Mollaoğlu, kesimlerin Dabad mülteci kampında yapılacağını açıkladı. Yeryüzü Doktorları adına açıklama yapan Genel Sekreter Prof.Dr. Ethem Güneren, daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da Somali,Kenya,Kongo ve Nijer'de 50'den fazla bölgede kurban kesip dağıtacakları söyledi.

Pakistan?da 50 bin aileye ulaşacaklar

Türkiye'den yardım kuruluşları sadece Pakistan'da 13 bin 300 kurban keserek, 50 bin aileye et dağıtacak. Doğal afetlerde en fazla zarar gören ülkelerin başında gelen Pakistan'da kurban etleri ağırlıklı olarak Pencap'taki sel mağdurlarına gidecek. Ülkede faaliyet gösteren Türk okullarının bağlı olduğu Pak-Türk Eğitim Vakfı, 7 bin kurban kesecek. Yardımlarda vakfı 3 bin 100 kurbanla Kimse Yok mu Derneği izliyor.

BUGÜN GAZETESİ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.