12 Dev Adam ödülün 3'te 1'ini bağışlıyor...

12 Dev Adam ödülün 3'te 1'ini bağışlıyor...
 Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalyaya kazanarak göğsümüzü kabartan A Milli Basketbol Takımımız, aldığı 28 milyon liralık ödülün yüzde...

 

Dünya Şampiyonası'nda gümüş madalyaya kazanarak göğsümüzü kabartan A Milli Basketbol Takımımız, aldığı 28 milyon liralık ödülün yüzde 30'unu hayır kurumlarına bağışlamaya hazırlanıyor.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kişi başına 1,5 milyon lira sözünün ardından yaşanan tartışmalara nokta koymayı hedefleyen 12 Dev Adam, Ay-Yıldızlı formanın maddiyatla eşdeğer tutulamayacağını ispat etmek istiyor. 
 
 2010 Dünya Basketbol Şampi-yonası'nda ikinci olarak tarihî bir başarıya imza atan A Milli Takım'ımız, büyük bir jeste hazırlanıyor. Turnuvanın ardından kişi başına 1,5 milyon lira olmak üzere toplam 28 milyon TL'lik ödüle layık görülen 12 Dev Adam, bu konudaki yönetmeliğe rağmen eleştirilerin odağına yerleşmişti. Türk sporunda yeni bir döneme imza atan basketbolcularımız, bu girişimle bir anlamda Ay-Yıldızlı formanın maddiyatla ölçülemeyeceğini ispat edecek.

Önümüzdeki günlerde teknik heyet, başkan ve oyuncu düzeyinde bir araya gelmeye hazırlanan A Milli Basketbol Takımı'mız ,ödül tartışmalarına son noktayı koyacak. Federasyon'dan üst düzey bir yetkili, devlet büyüklerinin önereceği hayır kurumlarına aldıkları ödülün yüzde 30'unu bağışlamayı hedeflediklerini söyledi. Bunun için oyunculardan kolaylıkla olumlu cevap alacaklarını düşünen aynı idareci, 8 milyon 400 bin liralık meblağa işaret etti.

Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'in ise halter camiasını yaralayan sözleri için pişmanlık duyduğu öğrenildi. "İstem dışı ifadeler kullandım." diyen Demirel'in, "Keşke söylemeseydim. Konuşurken ağzımdan çıktı bir kez. Çok üzüldüğümü söyleyebilirim. İsteyerek olmadı." dediği bildirildi. Demirel, TRT Haber kanalında şu beyanatta bulunmuştu: "Dünya Basketbol Şampiyonası'nın unutulup, sadece alınan primin gündeme gelmesi burukluğa yol açıyor. Turnuvayı 182 televizyon kanalı yayınladı. Acaba halteri kaç televizyon yayınladı? Burada bir takım sporu ve farklı bir boyutu var. Öbür taraftan Hidayet'in senelik kontratı 10 milyon dolar. Aldığı ödüle baktığınız zaman oran olarak, gelirinin zaten bunun çok altında bir ödül almış oluyor. Ama belki haltercimiz, belki boksörümüze verilen ödüller, senelik kazancının birkaç belki de 50 katı değerinde."

Diğer yandan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM), Basketbol Federasyonu'na 35 milyon lira ek bütçe aktardı. GSGM, hem 12 Dev Adam'ın başarısını göz önünde bulundurdu hem de organizasyonun başarısını dikkate aldı.

Özellikle halter ve güreş başta olmak üzere birçok amatör branşın tepkisini çekmesine rağmen spor teşkilatının bütçesinin önemli bir kısmı basketbola harcanmış oldu. Tutar, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın organizasyon giderlerinin karşılanmasında kullanılacak.

ZAMAN 

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.