1000 İşadamı İstanbul'da Küresel Krizi Tartışıyor

1000 İşadamı İstanbul'da Küresel Krizi Tartışıyor
88 ülkeden işadamları, İstanbul'da düzenlenen forumda buluştu.Avrupa'dan Asya'ya, Afrika'dan Ortadoğu'ya 88 ülkeden yaklaşık bin işadamı, İstanbul'da...


88 ülkeden işadamları, İstanbul'da düzenlenen forumda buluştu.

Avrupa'dan Asya'ya, Afrika'dan Ortadoğu'ya 88 ülkeden yaklaşık bin işadamı, İstanbul'da düzenlenen "Uluslararası İş Forumu"nda biraraya geldi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen forumda küresel krizin etkileri masaya yatırılıyor.

Açılışta konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye'nin reformları tamamladığı için küresel ekonomik krizin etkilerinden korunduğunu söyledi.

Babacan şöyle devam etti:

"Bugünü kurtaralım da yarını sonra düşünürüm yaklaşımı şu anda yaşadığımız ekonomik sorunların temelindeki en önemli sorunlardan biri. Biz 2002 yılıyla o 2007-2008 arası dönemde çok ciddi reformlar gerçekleştirdik yani bu küresel kriz dünyayı vurmadan önce çok önemli adımlar attık. Şu anda ciddi problem yaşayan ülkelerin temel sorun alanları neyse, bütün alanlarda Türkiye reformlarını tamamlamış bir ülkeydi. Bu kriz gelip vurduğunda bir yandan güçlü bir bankacılık sistemi bir yandan güçlü bir kamu maliyesi yapısı Türkiye'yi bu krizin etkilerinden korudu."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.