10 ilin başsavcısı değişti...

10 ilin başsavcısı değişti...
 HSYK'nın unvanlı hakim ve savalara ilişkin kararnanemesi yayımlandı.Ergenekon sanığı ilhan Cihaner Adanaya sava olarak atandı. Ergenekon soruşturmasında...

 

HSYK'nın unvanlı hakim ve savalara ilişkin kararnanemesi yayımlandı.

Ergenekon sanığı ilhan Cihaner Adanaya sava olarak atandı. Ergenekon soruşturmasında görevli savaların görevlerinde ise bir değişildik olmadı...

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), unvanlı hakim ve savcıları (HSYK), unvanlı hakim ve savcıların atama kararnamesi tamamlandı. Adalet Bakanlığı internet sitesinde yayımlanan kararnameye göre HSYK, 190 unvanlı hakim ve savcının ataması yapıldı. Hüseyin Boyrazoğlu'nun Yargıtay üyeliğine seçilmesiyle boşalan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na Sarıyer Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Ethem Kuriş getirildi.

İSTANBUL SAVCISI ANKARA'YA

Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 2005 yılında Sarıyer Cumhuriyet Başsav-cılığı'na atanan Kuriş'in Ankara'ya atanması sürpriz oldu. Kuriş'ten boşalan Sarıyer Cumhuriyet Başsavcılığı'na Pendik Başsavcısı Hüseyin Baş getirilirken, Pendik Cumhuriyet Başsavcılığı'na ise Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Yılmaz atandı. Kartal Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hikmet Gülay İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili oldu.

ERGENEKON SAVCILARI YERİNDE

Erzurum'daki Ergenekon davasının 2 numaralı sanığı Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner Adana'ya düz savcı olarak atandı. Cihaner'den boşalan Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığına da Balıkesir Burhaniye Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak tayin edildi. Ergenekon soruşturmasında görevli savcılar Zekeriya Öz, Firkat Seçen, Murat Yönder, Nihat Taşkın, Kasım İlimoğlu, Ercan Şafak ve Mehmet Ali Pekgüzel ise yerinde kaldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Olcay Seçkin ise Kurul tarafından CMK 250. madde kapsamındaki suçları soruşturmakla görevli savcılıkta, başsavcı vekili olarak yetkilendirildi. İlhan Cihaner'in tutuklanmasının ardından HSYK tarafından özel yetkileri elinden alı nan Tarık Gür ise Erzurum Başsavcı Vekilliğinden Ünye Başsavcılığı'na atandı.

KRİZE YOL AÇMIŞTI

HSYK'nın yapısı 12 Eylül'de gerçekleşen referandumla değişmişti. Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve 21 asıl üyenin katılımıyla yapılan HSYK'nın ilk toplantısı 25 Ekim'de gerçekleşmişti. Referandum öncesinde HSYK'nın atanmış üyeleri Ergenekon soruşturmasını yürüten hakim ve savcıları değiştirmek istemişti. Bakanlığın buna izin vermemesi üzerine başlayan kriz çözülememisti.

10 İLİN BAŞSAVCISI DEĞİŞTİ

HSYK 10 ilin Cumhuriyet başsavcısını değiştirdi. Kararnameye göre bazı illere atanan yeni Cumhuriyet başsavcıları şöyle:

Osman Kaçar (Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı): Yalova Cumhuriyet Başsavcısı.

Osman Erduran (Menemen Cumhuriyet Başsavcısı): Sinop Cumhuriyet Başsavcılığı.

Ali Yeldan (Alanya Cumhuriyet Başsavcısı): Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı.

Ferudun Süzer (Muş Cumhuriyet Başsavcısı): Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı.

Mehmet Şafak (Burhaniye Cumhuriyet Başsavcısı): Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı.

Mustafa Bilgin Pişkin (Bolvadin Cumhuriyet Başsavcısı): Muş Cumhuriyet Başsavcılığı.

İlhan Ocak (Bozüyük Cumhuriyet Başsavcısı): Bayburt Cumhuriyet Başsavcılığı.

Mehmet Kaya (Kızılcahamam Cumhuriyet Başsavcısı): Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı.

Hakan Dündar (Doğubayazıt Cumhuriyet Başsavcısı): Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı.

Zafer Yıldız (Dinar Cumhuriyet Başsavcısı): Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı.

KARARNAMEYİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

Gökhan ÖZDAĞ/ANKARA- BUGÜN

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.