10 adımda buluş yapma formülü
Türkiye'nin önemli firmalarından Adres Patent 10 adımda buluş yapma formülü'nü açıkladı.
Marka, patent, faydalı model, endüstriyel tasarım, telif hakları konularında Türkiye'nin önemli firmalarından Adres Patent, 10 adımda buluş yapma formülünü yayınladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre; gelişen teknoloji ile birlikte hızla değişen piyasa koşullarında müşteri beklentilerine cevap verebilmek artık kaliteyi ucuza üretmekten değil; özellikle yeni nesil kullanıcılar için fonksiyonel ürünlerle teknoloji odaklı çözümler üretmekten geçtiği belirtildi. Birbirinin aynı fiyat ve kalitedeki benzer ürünlerden ayrılmak bunu yaparken kar marjını belli bir seviyede korumak önemli bir konu olduğunu açıklayan şirket, bununla birlikte müşterilerin satın alma cazibesini harekete geçirecek çalışmaları gerçekleştirmek doğal olarak üretim ve Ar-Ge maliyetlerini beraberinde getireceğini kaydetti.
Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Adres Patent Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Akbulut; "Ticari işletmelerin kuruluş amaçları kar elde etmektir. Dolayısıyla sabit ve değişken maliyetleri göz önünde bulundurduğumuz gibi sürekli olarak fark yaratan tescilli ürünler üretmenin formüllerinin arayışları içerisinde olmalıyız. Ürettiğimiz ürünlerin piyasa bilinirliğini arttırmakla birlikte haksız rekabeti önlemek içinde taklit edilme risklerine karşı etkin bir mücadele sürdürebilmek adına ürünlerimizi tescil ile koruma altına almalıyız.
Ticarileştirilmeyen buluşlar yeterince orijinal değildir. Dolayısıyla; Adres Patent olarak üretimde yenilik yapmak isteyen işletme sahiplerimize yeni ürünlerle fark oluşturmanın ve 10 adımda buluş yapmanın formülünü paylaşıyoruz" dedi.
Adres Patent, 10 adımda buluş yapmanın formülünü şöyle açıkladı;
"Fikir Edinme; Bir fikriniz var ya da bir keşifte bulundunuz. Şimdi harekete geçin.
Beyin Fırtınası; "Kendinize “Büyüleyici ve son derece etkili bir ürüne nasıl dönüştürülebilir? Bunu gerçekleştirmek için nasıl projelendirmeliyim?” diye sorun.”
Kalite; pazarlanabilirliği nitelendirin. Önce arkadaşlarınıza, ardından mühendislere, bölüm yöneticilerine ya da sektördeki diğer uzmanlara sorular sorarak başlayın.
Prototip; En iyi prototipi belirleyin; bir model mi, CAD çizimleri mi yoksa bilgisayarda oluşturulmuş tasarım mı olmalı? İlk modelin işlev görmesi gerekmiyor. Gösteriye fonksiyonel prototip ile devam edin.
Mühendis; Organizasyon içerisinde tamamıyla test edilerek gerektiğinde düzeltilebilen bir prototipiniz olana dek en iyi özelliklerini dikkatli bir şekilde belirleyip düzenlemek suretiyle prototipleri geliştirin.
Test Etme; prototipleri, içlerinden birisi bekleneni verecek kadar yakın ölçüde görevini yerine getirene kadar test edin. Üretim bölümü bunu çalışma modelleri geliştirmek için rehber olarak kullanır.
Mükemmelleştirme; çalışma modellerini mükemmelleştirmek için üretim ve pazarlama bölümleri ile (ya da ortaklarla) birlikte çalışın.
Tahminde bulunma; tüm ayrıntıları derinlemesine gözden geçirerek sorunları önceden tahmin edin ve çözümleri kesin ve açık olarak belirtin.
Deneme; müşteriler ürünü denerken pazarlama ekibine yardımcı olmak için yanlarında bulunun.
İyileştirme; buluşun potansiyelini geliştirmeniz gerekmektedir. Yeni iyileştirmeler sayesinde tüm sürece yeniden başlamış olursunuz".
İHA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.